Incident uoči sednice Skupštini Vojvodine

Izvor: RTS, 20.Dec.2018, 14:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Incident uoči sednice Skupštini Vojvodine

Skupština AP Vojvodine razmatra danas predloga budžet za 2019. godinu, ali je burno bilo i pre rasprave, pošto je pred početak sednice došlo do incidenta. Poverenik Narodne stranke za Vojvodinu i član poslaničke grupe "Alternativa za Vojvodinu" Borislav Novaković verbalno se sukobio sa šefom poslaničke grupe Srpske napredne stranke Milenkom Jovanovim u skupštinskoj sali.
Novakoviću >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je na reveru nosio nalepnicu sa natpisom "Slobodni mediji, slobodni izbori, slobodne institucije", a Jovanov mu je, pri ulasku u salu, rekao: "Danas nalepnica, sutra nanogica".

Novaković je, upirući prstom, optužio Jovanova da "odlučuje o tome ko će biti osuđen", posle čega je predsednik skupštine Ištvan Pastor rekao obezbeđenju da Novakovića izvede iz sale.
Jovanov je ponovio prisutnim predstavnicima medijima rečenicu koju je izgovorio.
"Zaposlićemo novih 23.000 ljudi, one iste koje je Bora Novaković otpuštao i to će biti naš odgovor na njihovo nasilje i verbalno i fizičko", dodao je Jovanov.
Nagalsio je da je budžet koji se danas izglasava "za 16 milijardi veći od budžeta koji je 2012. godine ostavila prošla vlast".
Novaković i poslanici grupe "Alternativa za Vojvodinu" izašli su iz sale Skupštine Vojvodine i ispred razvili transparent sa natpisom "Slobodni mediji, slobodni izbori, slobodne institucije".
Pogledaj vesti o: Incident,   Srpska Napredna Stranka

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Skupština Vojvodine razmatra budžet za 2019. godinu

Izvor: RTS, 20.Dec.2018

Poslanici Skupštine AP Vojvodine razmatraju predlog budžeta za 2019. godinu. Predložen pokrajinski budžet "težak" je 74,4 milijarde dinara. . Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke u Skupštini Vojvodine, Milenko...

Nastavak na RTS...

Incident uoči sednice Skupštine Vojvodine

Izvor: RTS, 20.Dec.2018

Skupština AP Vojvodine razmatra predloga budžet za 2019. godinu, ali je burno bilo i pre rasprave, pošto je pred početak sednice došlo do incidenta. U skupštinskoj sali verbalno su se sukobili poverenik Narodne stranke za Vojvodinu i član poslaničke grupe "Alternativa za Vojvodinu" Borislav...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.