HAPŠENJE U PRIHVATNOM CENTRU U OBRENOVCU: Migrant napravio INCIDENT, jer je bio nezadovoljan što je zatvoren

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Apr.2020, 15:57

HAPŠENJE U PRIHVATNOM CENTRU U OBRENOVCU: Migrant napravio INCIDENT, jer je bio nezadovoljan što je zatvoren

Nezadovoljstvo kod migranata u Obrenovcu dovelo do pobune. Osim toga, Obrenovčanin N.K. uhapšen jer je pozivao na obračun sa migrantima u ovom centru.

Prethodnih dana dogodila su se dva incidenta koja imaju veze sa migrantima koji su smešteni u Prihvatnom centru u Obrenovcu. Kako se nezvanično saznaje, nekoliko migranata juče je izazvalo nemire,  jer su nezadovoljni što ne smeju da izađu iz ovog centra. Osim toga, uhapšen je Obrenovčanin N.K. , jer je pozivao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na obračun sa migrantima u ovoj kasarni.

Do incidenta među migrantima u centru došlo je sinoć.

- Jedan broj migranata je izazvao nemire u centru, koje je prouzrokovala njihova nervoza i  kako su navodno rekli, nezadovoljstvo što su dugo zatvoreni - kaže naš izvor upoznat sa slučajem.

Inače, uredbom Vlade Srbije nakon proglašenja vanrednog stanja, migranti i izbeglice ne mogu da napuštaju migrantske centre, osim u izuzetnim slučajevima.

Kako saznajemo, policija je intervenisala i preduzela sve mere da se situacija u kasarni smiri. Osim toga, muškarac N. K. uhapšen je jer je pozivao na obračun sa migrantima koji su smešteni u ovom centru, da bi se ubrzo saznalo da je u centru došlo do sukoba među migratima.

Muškarac N. K. uhapšen je u Obrenovcu zbog krivičnog dela rasne i druge diskriminacije.

Kako se nezvanično saznaje on je pozivao na obračun sa migrantima koji se nalaze u kasarni u Obrenovcu. Reagovalo je više javno tužilaštvo i policija, priveden je i određeno mu je zadržavanje do 48 sati.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.