Izvor: HotSport.rs, 06.Dec.2014, 11:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BIVŠE VOĐE GROBARA I DELIJA SLOŽNE: Za nas su igrači bili bogovi

Incident u Kragujevcu u kojima su „Crveni Đavoli“ nedavno delili „vaspitne lekcije“ naišli su na veliko neodobravanje javnosti.
Kao što je poznato, sindikat igrača Nezavisnost oštro je osudio napad navijača na igrače Radničkog, ali, kako stoje stvari, taj apel bio je samo usamljeni glas u velikoj prašumi. Glas koji nije naišao na dubok odjek i koji nije imao ko da čuje.
Međutim, nekadašnje vođe navijača >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << Crvene zvezde i Partizana priznaju da se situacija među „ultrasima“, najvatrenijim među navijačima, odavno otrgla kontroli.
Bivši lideri prvih organizovanih navijačkih grupa među Grobarima i Delijama složni su u oceni da se stanje otrglo kontroli:
– Za nas su fudbaleri bili bogovi! Iako je većini nas iz tog perioda bilo važnije da pobedimo u tuči nego na terenu, poklonjen dres bilo kog igrača bio je svetinja. Nismo pomišljali da im pretimo, a kamoli da ih bijemo. Doduše, tada su igrači iskreno voleli klub, a danas se sve radi zbog novca, ali to ne sme da bude opravdanje. Ne želim da delim moralne lekcije, ali mislim da je navijački pokret skrenuo s puta i prestao da ima veze sa samim fudbalom – tvrdi još uvek aktivni navijač Crvene zvezde.
Sa njegovom ocenom složio se i jedan od nekadašnjih vođa Partizana:
– Pretnje ili udaranje igrača su stvarno žalosni, a najgore je što je to postala sasvim normalna, pa čak i poželjna praksa. Nezamislivo je bilo u ono vreme da neko udari Mocu ili pokojnog Mancea. Pa, takvog čoveka bi linčovala cela tribina! Možda će zvučati otrcano, ali nove generacije su potpuno obesmislile postojanje navijačkog pokreta – kaže ovaj nekadašnji lider Grobara, prenosi Kurir.
Kako piše ovaj list, navijači su se umešali u rad uprava klubova i počeli su da „vaspitavaju“ fudbalere dolaskom Željka Ražnatovića Arkana na mesto lidera Delija krajem osamdesetih, početkom devedesetih godina.
hotsport.rs

Pogledaj vesti o: Incident,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Kragujevac

Nastavak na HotSport.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.