[MOBA igre] Heroes of Newerth sada free-to-play

Izvor: GameInfusion.net, 31.Jul.2011, 22:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

[MOBA igre] Heroes of Newerth sada free-to-play

 
Jedna od najpopularnijih MOBA igara, Heroes of Newerth od sada je free-to-play, ali kako to obično biva sa ovim biznis modelom, začkoljica postoji...

Heroes of Newerth je timska akciona RTS igra koju razvija studio S2 Games. Igra u stopu kopira svoj uzor, popularni Defense of the Ancients (DotA). Ovaj naslov je izašao maja 2010. godine.

Pre toga je bio u open beta fazi 13 meseci. Za to vreme igra je imala 3 miliona registrovanih igrača, a sve njih je ubrzo dočekalo >> Pročitaj celu vest na sajtu GameInfusion.net << neprijatno iznenađenje: objavljeno je da će se Heroes of Newerh prodavati za 30$, ali i da neće biti mesečne pretplate. Dosta igrača je okrenulo leđa ovom naslovu, za koji se ranije verovalo da će ostati free-to-play.

Stvari su se promenile na bolje samo par dana nakon vesti da besplatni League of Legends (LOL) ima preko 15 miliona registrovanih igrača.

U poslednja dva meseca Heroes of Newerth bio je 14 dana besplatan za igranje, a potom se prodavao za samo 10$.

Inače, za razliku od LOL-a koji je uneo mnogobrojna unapređenja na polju gameplay-a, u odnosu na "Dotu", Heroes of Newerth je njena čista kopija. Neki ovu igru nazivaju "Dotom sa boljom grafikom".


 
S2 Games se nada da će ovim potezom privući nove igrače. Bazu igrača su podelili u tri tabora. Basic, Verified i Legacy.  U Legacy grupu idu svi igrači koji su kupili igru i oni nemaju nikakva ograničenja, za njih se igra ni na koji način nije promenila.

Basic i Verified tabori su za nove igrače. Ovde dolazimo do malo čudne odluke S2 Games-a. Basic igrači mogu da igraju samo sa igračima iz ove kategorije.


 
Da bi ste postali Verified igrač morate doći do određenog nivoa ili morate da platite otključavanje Verified tabora. Kako kažu u S2 Games, ovim žele da razdvoje nove neozbiljne igrače od onih koji žele da zaista igraju.

Obe nove grupe, Basic i Verified, su ograničene na 15 heroja koji se nedeljno smenjuju, a ostale moraju da kupe, kao u LOL-u, bilo ingame valutom ili stvarnim novcem. Sistem mikro-transakcija je uglavnom prekopiran iz League of Legends.

Da li će S2 Games ovim potezom uspeti da ukrade parče kolača od Riot Games-a ostaje da se vidi. Velika prednost Heroes of Newerth-a je što postoji i u verzijama za Linux i OSX operativne sisteme.

Basic nalog možete kreirati na zvaničnom sajtu
 
Aleksandar PETKOVIĆ

GI pita: League of Legends ili Heroes of Newerth?
 
 

 

Nastavak na GameInfusion.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GameInfusion.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GameInfusion.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.