Razmišljamo i o otvaranju fabrike

Izvor: Blic, 23.Mar.2009, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razmišljamo i o otvaranju fabrike

Dragan Skalušević

Ukoliko sve bude išlo po planu, građani Srbije moći će krajem 2011. godine nameštaj da kupuju u robnim kućama „Ikea”, kaže za „Blic” Dragan Skalušević, prvi čovek „Ikee” u Srbiji, Sloveniji i Hrvatskoj. Reč je o švedskom brendu koji je u svetu stekao slavu kao robna marka nameštaja namenjena mladim parovima.

Kakvi su planovi razvoja „Ikee” u Srbiji?

- Plan za Srbiju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je otvaranje robnih kuća, trgovačkih centara i povećanje proizvodnje kroz mrežu dobavljača.

Znači, ovde planirate i proizvodnju nameštaja?

- U planu je i na tome radimo od pre tri-četiri godine kroz povećanje proizvodnje nameštaja u saradnji sa proizvođačima u Srbiji. Druga mogućnost je gradnja fabrike, što bi bila druga direktna investicija kompanije „Ikea”.



Hoće li se ovde nameštaj proizvoditi samo za potrebe domaćeg tržišta ili ćete raditi i za izvoz?

- Već sada proizvođači iz Srbije snabdevaju robne kuće „Ikea” u celom svetu, pa kako nemamo robnu kuću ovde, to znači da je celokupna proizvodnja orijentisana na izvoz. Taj obim posla je mali u ovom trenutku i naš cilj je da se u narednim godinama obim posla poveća.



Zašto ste se odlučili baš za Srbiju, i to u momentu kada zbog krize opada potrošnja svugde u svetu?


- Nije samo Srbija, već Slovenija, Hrvatska i Srbija. Odluka o investiranju u ove tri zemlje doneta je 2007. godine i zasad se ne odustaje od investicija, bez obzira na krizu.

Posao za 1.500 ljudi

Kolike su „Ikeine” planirane investicije za Srbiju?

- U prvom planu robna kuća i trgovački centar nosiće oko 250 radnika i 300 miliona evra, u zavisnosti od veličine samog objekta. Robna kuća „Ikea” će ponuditi oko 250 radnih mesta, a tržni centri oko 1.500 radnih mesta.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Razmišljamo i o otvaranju fabrike

Izvor: EMportal, 23.Mar.2009

Ukoliko sve bude išlo po planu, građani Srbije moći će krajem 2011. godine nameštaj da kupuju u robnim kućama "Ikea", kaže za "Blic" Dragan Skalušević, prvi čovek "Ikee" u Srbiji, Sloveniji i Hrvatskoj. Reč je o švedskom brendu koji je u svetu stekao slavu kao robna marka nameštaja namenjena...

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.