Položen kamen temeljac za prvu prodavnicu Ikee u Srbiji

Izvor: Radio 021, 14.Apr.2016, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Položen kamen temeljac za prvu prodavnicu Ikee u Srbiji

Švedski proizvođač nameštaja Ikea položio je danas kamen temeljac za prvu robnu kuću u Srbiji, u Bubanj potoku kod Beograda, koja će biti otvorena u leto iduće godine.

Glavni izvođač radova je austrijska kompanija Štrabag, koja je dobila i posao izmeštanja naplatne rampe na autoputu iz Bubanj potoka u Vrčin.

Ikea je dobila >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << građevinsku dozvolu za izgradnju prve robne kuće u Srbiji u junu prošle godine. Memorandum o saradnji Ministarstva građevinarstva Srbije, grada Beograda i kompanije Ikea potpisan je oktobra 2014. godine.

Ikea je ranije najavljivala da će u Srbiji izgraditi pet robnih kuća, od čega dve u Beogradu, po jednu u Novom Sadu i Nišu i jednu u centralnoj Srbiji.

Ikea u svetu ima 375 robnih kuća u kojima se prodaje 9.500 proizvoda, a među njenim dobavljačima je samo samo jedan iz Srbije.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.