Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 03.Nov.2010, 07:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Paraćinski biznismen štale pretvoreio u fabrike

PARAĆIN - Paraćinska firma "Jasen Lukić" dobila je od švedske kompanije "Ikea" 570.000 evra dugoročnog kredita kojim je štale propalog tovilišta ćuprijskog "Napretka" pretvorila u savremene proizvodne hale. U novim pogonima radi 33 radnika a vlasnik preduzeća Stevan Lukić je izjavio da će biti zaposleno još 15 radnika.

Preduzeće "Jasen Lukić" mesečno za potrebe "Ikee" proizvede 10.000 setova drvenih nožica >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << za nameštaj i više od 15.000 kuhinjskih dasaka koje se prodaju širom sveta. Proizvodnja iz meseca u mesec raste između pet i deset odsto, a kada bi bilo više radnika i proizvodnja bi bila veća, ali od 10 koje uputi Nacionalna služba za zapošljavanje, sutradan se na poslu pojavi samo jedan, objašnjava Lukić.

Od 33 stalno zaposlenih, više od 50 odsto su žene koje su bolji radnici od muškaraca, konstatuje direktor.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.