Osumnjičeni za napad na IKEA azilanti, jedan kritično

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Avg.2015, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osumnjičeni za napad na IKEA azilanti, jedan kritično

STOKHOLM - Jedan od dvojice osumnjičenih za napad nožem u prodavnici IKEA u Švedskoj demantovao je umiješanost u taj zločin, dok je drugi u kritičnom stanju, saopštili su švedski zvaničnici.

U napadu koji se dogodio juče oko podneva u gradu Vesterosu, ubijeni su jedna 55-godišnja žena i njen 28-godišnji sin, navela je policija.

Švedski list "Aftonbladet" je, u međuvremenu, izvijestio da >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << su dvojica osumnjičenih izbjeglice, koji su živjeli u istom centru za azilante, ali policija nije mogla da potvrdi tu informaciju, prenio je AFP.

Mediji su, takođe, javili da su žrtve bile sa sjevera Švedske i da su u Vesteros došli u posjetu rođacima.

Policija je u ponedjeljak opisala napad koji se dogodio u odjeljku IKEA za kuhinjsko posuđe kao "ludački incident", a osumnjičeni su uhapšeni ubrzo nakon napada.

Jednog od njih (23), policija je oborila na zemlju na autobuskoj stanici ispred prodavnice, dok je drugog (36), pronašla sa ranama nanijetim nožem unutar radnje.

Zasad nije poznato kako je osumnjičeni zadobio te povrede, navela je policija, a istražioci tek treba da utvrde njihovu međusobnu vezu.

List VLT piše, pozivajući se na izvore iz policije, da "djeluje da su osumnjičeni uzeli noževe sa polica" prodavnice.

Prodavnica je evakuisana nakon napada i danas je bila zatvorena, što će biti do daljeg, navela je francuska agencija.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.