Na osam radnih mesta prijavilo se 2500 kandidata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Maj.2011, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na osam radnih mesta prijavilo se 2500 kandidata

ZAGREB -

Na konkurs za osam radnih mesta u budućoj robnoj kući IKEA u Zagrebu prijavilo se 2.483 kandidata od kojih je 500 ušlo u drugi krug konkursa, saopštila je danas ta švedska kompanija.

Najviše prijava stiglo je iz Zagreba i Zagrebačke županije, ali su se na konkurs prijavili kandidati iz još 23 države, među kojima i osmoro iz BiH, troje iz Srbije i dvoje iz Slovenije.

Među prijavama iz inostranstva je i šest iz Švedske, pet iz Rusije, četiri >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << iz Nemačke, po dve iz Bugarske, Italije, Španije, Egipta i Austrije, kao i po jedna iz Velike Britanije, Mađarske, Australije, Švajcarske, Češke, Indije, SAD, Poljske, Norveške, Kanade i Holandije.

Najviše prijava stiglo je za poziciju šefa za odnose s kupcima (609), šefa prodaje (504) i zamenika šefa robne kuće (420).

IKEA je saopštila da je među zainteresovanima pođednako muškaraca i žena prosečno starih 34 godine, a većina su visokoobrazovani.

Ceo konkurs za šest pozicija unutar menadžmenta i dve pozicije specijalista u budućoj robnoj kući u Zagrebu trebalo bi da bude završen do kraja juna.

Otvaranje švedskog trgovačkog lanca u Zagrebu planirano je za drugu polovinu 2012. a izgradnja robne kuće trebalo bi da počne u drugoj polovini ove godine.

U saopštenju IKEA podseća da je već prisutna u Hrvatskoj kroz dve kompanije u kojima trenutno radi 21 osoba.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.