Izvor: B92, 15.Okt.2009, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milosavljević: Uskoro i "Ikea"

Beograd -- U sektor trgovine u Srbiji je od 2000. uloženo 1,5 milijardi evra, kaže ministar trgovine Slobodan Milosavljević. I "Ikea" uskoro u Srbiji, najavljuje ministar.

"U sektoru trgovine Srbija je postala jedna od najrazvijenijih zemalja jugoistočne Evrope", rekao je on nakon otvaranja novog trgovačkog centra slovenačke kompanije Merkur u Beogradu, u koji je uloženo 25 miliona evra.

Ministar je zadovoljan dosadašnjim investicijama u oblast trgovine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i rekao je da bi do kraja godine trebalo bi da se otvori "prvi maloprodajni objekat austrijskog trgovačkog lanca Kika".

Milosavljević je istakao da očekuje da će u narednih nekoliko meseci poslovodstvo švedske kompanije "Ikea” saopštiti odluku da počinje sa izgradnjom prvog poslovnog centra u Beogradu.

"To će biti 'bingo' za trgovinu Srbije, ali isto tako i za drvnoprerađivačku i industriju nameštaja", kazao je on.

Ministar trgovine očekuje da će, zajedno sa "Ikeom” ,još neki od vodećih maloprodajnih lanaca početi da posluju u Srbiji.

Milosavljević je istakao da je pohvalno što investitori koji dođu u Srbiju šire mrežu svojih objekata, prepoznaju tržišni potencijal i partnere za saradnju, kao i stabilan ambijent za poslovanje.

Govoreći o privrednim kretanjima u zemlji, naveo je da ima "prostora i razloga za bar mali optimizam za naredni period".

Ministar trgovine je kazao da u poslednjih nekoliko meseci vlada potpuna makroekonomska stabilnost, jer gotovo četiri meseca Srbija ima deflaciju cena ili nultu inflaciju, što će se, kako očekuje, nastaviti do kraja godine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Završena izgradnja Bulevar centra u Novom Sadu

Izvor: YU-Build.rs, 15.Okt.2009

Građevinska kompanija "Aleksandar gradnja" iz Novog Sada završila je izgradnju Bulevar centra u Novom Sadu, u koji je investirano 42 miliona evra, izjavio je danas vlasnik kompanije Vojislav Gajić. Gajić je na konferenciji za novinare rekao da je i, pored svetske ekonomske krize, koja je posebno...

Nastavak na YU-Build.rs...

U trgovinu uloženo 1,5 milijarde evra

Izvor: NaDlanu.com, 15.Okt.2009

BEOGRAD, 15. oktobra 2009. (Beta) - Ukupne direktne investicije u sektor trgovine u Srbiji od početka demokratskih promena iznose 1,5 milijardi evra, izjavio je u četvrtak ministar trgovine i usluga Slobodan Milosavljević. "U sektoru trgovine Srbija je postala jedna od najrazvijenijih zemalja jugoistočne...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.