Krivaja počela proizvodnju za Ikeu

Izvor: B92, Beta, 15.Jan.2009, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krivaja počela proizvodnju za Ikeu

Sarajevo -- Drvna industrija "Krivaja 1884" iz Zavidovića počela je sa proizvodnjom 200 hiljada stolica za švedsku kompaniju Ikea, kažu u sindikatu te kompanije.

Predsednik Sindikata kompanije Vehbija Aličić je dodao da bi radnici ovih dana trebalo da dobiju i prvu platu u preduzeću koje je nastalo zajedničim ulaganjem starog preduzeća Krivaja i Ferimpeksa iz Zavidovića koje je postalo i većinski vlasnik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "Krivaje 1884".

Direktor "Krivaje 1884" Ismet Mujanović naglasio je da je u ovom trenutku umanjena proizvodnja zbog situacije na svetskom tržištu i da još ne dobijaju dovoljnu količinu trupaca za preradu. Isporuku građe od domaćih dobavljača, kako je kazao, otežava zima, ali očekuju da će se situacija popraviti u narednom periodu.

Preduzeće "Krivaja 1884" počelo je da radi 1. decembra, a radnicima Krivaje dugovano je 16 zarada od 1998. godine, s tim da su im do sada isplaćene dve. Ugovore o radu u novom preduzeću potpisalo je 1.630 radnika, ali je trenutno uposleno njih oko 40 odsto.

U narednih šest godina predviđena je niža nabavna cena drveta za kompaniju "Krivaja 1884", a za te subvencije lokalne vlasti i Federacija BIH planiraju da iz budžeta izdvoje po pet miliona evra kako bi se očuvala proizvodnja u nekada poznatom preduzeću Krivaja.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

“Krivaja 1884″ počela proizvodnja stolica za IKEA-u

Izvor: Capital.ba, 15.Jan.2009

SARAJEVO, Drvna industrija 'Krivaja 1884&#8243; iz Zavidovića počela je s proizvodnjom 200.000 stolica za švedsku kompaniju IKEA, potvrdio je predsjednik Sindikata firme Vehbija Aličić.   Istakao je da radnici ovih dana treba da dobiju i prvu zarađenu platu u novoj firmi nastaloj zajedničkim...

Nastavak na Capital.ba...

Krivaja počela proizvodnju stolica za švedsku Ikeu

Izvor: Poslovna žena, 15.Jan.2009

Drvna industrija Krivaja 1884 iz Zavidovića počela je sa proizvodnjom 200.000 stolica za švedsku kompaniju IKEA, potvrdio je predsednik Sindikata kompanije Vehbija Aličić.On je dodao da bi radnici ovih dana trebalo da dobiju i prvu platu u preduzeću koje je nastalo zajedničim ulaganjem starog...

Nastavak na Poslovna žena...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.