Ikea u Zagrebu računa i na nas

Izvor: B92, 16.Avg.2014, 18:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ikea u Zagrebu računa i na nas

Kupci iz Srbije moći će u zagrebačkoj robnoj kući "Ikea" da ostvare povraćaj PDV za iznose veće od 97 evra po jednom nalogu.

Kupcima iz Srbiji zagrebačka "Ikea" biće najbliža od svih iz lanca ove švedske kompanije otvorenih u okruženju, a prema analizi cene će biti povoljnije nego u Austriji, ali nešto više nego u Mađarskoj, kaže Jelena Granić menadžerka za odnose s javnošću.

"U Hrvatskoj oko 7.000 proizvoda, od 9.500, ima nešto >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nižu ili približno sličnu cenu kao u Austriji. Osnovna za određivanje strategije cena u Zagrebu jesu primanja građana, situacija na tržištu i konkurencija. osim toga, gledali smo i cene u "Ikea” robnim kućama u okruženju, primarno Austriji i Italiji", kaže Granić.

Kupci iz Srbije u Zagrebu mogu računati na povraćaj PDV - a za račune veće od 97 evra ( 740 kuna ), što se uklapa i u propise po kojima svaki građanin Srbije može bez carine uneti u zemlju robu vrednu do 100 evra, dok je u Budimpešt , gde najčešće kupujemo "Ikeine" proizvode, uslov za povraćaj poreza račun od najmanje 158 evra (52.000 forinti).

Udaljenost robnih kuća "Ikea" u Budimpešti i Zagrebu od Beograda približno je ista - nešto manje od 400 kilometara, ali je putovanje do Zagreba skuplje zbog putarine.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zagrebačka Ikea računa i na kupce iz Srbije

Izvor: SEEbiz.eu, 17.Avg.2014, 00:15

BEOGRAD - Kupcima iz Srbiji zagrebačka Ikea bit će najbliža od svih iz lanca ove švedske tvrtke otvorenih u okružju, a prema analizi cijene će biti povoljnije nego u Austriji.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.