Izvor: S media, 27.Jan.2013, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IKEA: Posao za 2.000 ljudi u Srbiji

Tanjugu su u Ikei, svetski poznatom proizvođaču nameštaja iz Švedske, rekli da je za izgradnju prve fabrike potrebno 12 meseci, i da su oni spremni da počnu gradnju “čim završe neophodne administrativne procedure”.

Lokaciju su već odabrali i sa partnerima potpisali predugovor, i očekuju da nadležne institucije što skorije reše problem konverzije zemljišta, što je osnovni preduslov pokretanja projekta.

“Nakon toga ostaje pitanje dobijanja lokacijske, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << građevinske i ostalih relevantnih dozvola. Verujemo u obećanja gradskih i republičkih vlasti da će sve biti zavrseno što efikasnije, u skladu sa zakonom. U stalnom smo kontaktu s predstavnicima lokalnih i republičkih vlasti, i saradnja je na dobrom nivou”, kazali su u kompaniji.

Prema planu, IKEA će prvo graditi robnu kuću u Beogradu, potom u Novom Sadu, Nišu, pa još jednu u Beogradu, a peta lokacija još nije nađena, ali će biti negde u južnoj Srbiji.

“Govorimo o dugoročnim investicijama u narednih nekoliko godina, a dinamiku izgradnje prodajnih objekata u ovom trenutku ne možemo da predvidimo jer to zavisi od razvoja tržišta, kupovne moći stanovništva i ukupne ekonomske situacije”, objasnili su u IKEI.

Kako su ukazali, strateška odluka kompanije IKEA je da na tržištu Srbije otvori pet IKEA robnih kuća, ali i dalje razvija saradnju sa domaćim proizvođačima nameštaja.

“Zadovoljni smo našim dosadašnjim iskustvom u Srbiji i partnerstvom sa domaćim proizvođačima. Sa Simpom sarađujemo više od 30 godina. Promet je dostigao nivo od 20 miliona evra u 2012.godini, a samo pre četiri godine bilo je na nivou 2,5 - 3 miliona”, naveli su u kompaniji. Uspešnu saradnju ima i sa kompanijom "Jasen-Lukić", koja se meri prometom od oko pet miliona evra.

Region koji obuhvata Sloveniju, Hrvatsku, Rumuniju i Srbiju, sa sedištem kompanije u Beogradu, jedan je od regiona koji je u stalnom razvoju i stoga je, kako su kazali, veoma značajan za IKEA.

Švedska kompanija IKEA, najveći svetski maloprodajni lanac nameštaja, ostvarila je rekordnu neto dobit od 3,2 milijarde evra u 12 meseci zaključno sa avgustom 2012. godine, što je povećanje zarade od osam odsto u odnosu na prethodni period, saopšteno je danas iz kompanije.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Povezane vesti

IKEA će u Srbiji zaposliti više od 2.000 ljudi

Izvor: Krediti.rs, 27.Jan.2013

IKEA planira da u Srbiju uloži 250 miliona evra u otvaranje i razvoj pet robnih kuća koje će zaposliti više od 2.000 ljudi.

Nastavak na Krediti.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.