Da li je Ikea napravila propust kao u Hrvatskoj?

Izvor: Vesti-online.com, 12.Avg.2017, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li je Ikea napravila propust kao u Hrvatskoj?

Švedska kompanija Ikea otvorila je pre nekoliko dana svoju prvu robnu kuću u Srbiji, a istog dana počela je i distribucija kataloga proizvoda.

Predviđeno je da na 900.000 adresa u prečniku od 60 kilometara katalog bude dostavljen do kraja avgusta.

Na društvenim mrežama pojavile su se objave kojima stanari svedoče o tome da su dobili katalog, ali poneki od njih i negoduju što se to radi u sred leta, kada su u toku godinšnji odmori i kada svaki stan ispred >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << kojeg se katalog zadrži znači da je prazan.

To tumače kao siguran signal lopovima za pljačku.

I dok su hiljade Zagrepčana s oduševljenjem dočekale svoj primerak, deo se pobunio zbog načina i termina dostave.

Katalog su, naime, dostavljači kačili na ulazna vrata, a kako je bila turistička sezona u punom jeku, mnogi su bojali da će katalog koji nedeljama visi na vratima, biti pozivnica provalnicima koji bi znali da je stan prazan.

- Imam osećaj da mi na vrtima doslovno stoji znak "prazno" i strah me provale - rekla je tada jedna Zagrepčanka u čiju je ulicu dostava paketa stigla dan nakon što je ona na dve nedelje otputovala u Split.

Na društvenim mrežama zato je bila pokrenuta akcija kojom se pozivaju oni koji su još u Zagrebu da uzmu susedima katalog i predaju im ga kad se vrate s godišnjeg.

U Ikei Hrvatska su objašnjavali kako je te godine izuzetno, zbog datuma otvarenja, distribucija kataloga krenula ranije. - Već od iduće godine distribuiraćemo kataloge nešto kasnije i izvan onoga što se smatra `špicom` godišnjih - rekli su tada u Ikei.

Međutim, kao i u Hrvatskoj te 2014, Ikea je istu stvar napravila i u Srbiji, tri godine kasnije.

Tačno u jeku turističke sezone Ikea je otvorila robnu kuću u Bubanj potoku i poslala srpske verzije kataloga domaćinstvima u poluprečniku od 60 kilometara od objekta.

Jedan od komentara na društvenim mrežama glasio je: „…pomogli potencijalnim provalnicima da lociraju stanove ljudi koji su na odmoru.“

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.