Tužilaštvo o Kajmakoviću i pranju novca Belivuka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Feb.2021, 16:14

Tužilaštvo o Kajmakoviću i "pranju" novca Belivuka

"Tužilaštvo za organizovani kriminal paralelno sa istragom protiv organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića vodi i predistražni postupak u kojem se ispituju finansijski tokovi kriminalnih aktivnosti ove organizovane kriminalne grupe", rečeno je danas Tanjugu u tom tužilaštvu.

U okviru predistražnog postupka pre dva dana je ispitan i beogradski ugostitelj Aleksandar Kajmaković poznatiji kao Aca Bosanac, preciziraju u tužilaštvu.

Kajmaković >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je u utorak bio priveden na informativni razgovor u SBPOK u svojstvu građanina, nakon kojeg je pušten.

Belivuk i Miljković, kao i još 20-ak osumnjičenih da su pripadnici njihove kriminalne grupe, uhapšeni su 4. februara i nalaze se u pritvoru.

Terete se za niz teških krivičnih dela: zločinačko udruživanje, preprodaja droge, tri teška ubistva, nedozvoljneno držanje oružja.

Stefanović: Brutalna izmišljotina da sam suvlasnik restorana

Ministar odbrane  Srbije i bivši ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović najoštrije je danas demantovao navode da je suvlasnik i da je otvarao restoran "Temperament" u Beton hali sa Aleksandrom Kajmakovićem i Slavišom Kokezom.

Stefanović je ocenio da je reč o brutalnim izmišljotinama i besramnim pokušajima kaljanja njegovog imena.

U saopštenju je naglasio da je spreman da onima koji su izneli te navode, kada dokažu svoje laži, prepiše ceo svoj navodni udeo u "Temperamentu".

"Zgrožen sam apsolutnim izmišljotinama koje su objavljene i to o nečemu što je lako proverljiva informacija. Jasno je da u Srbiji svako može da kaže šta god mu padne na pamet, ali zarad istine želim da istaknem da je reč o patetičnoj laži i da nije bilo teško proveriti da se radi o neistinama, koje plasiraju izvori iz pojedinih krugova. I to krugova sa pozamašnim imovinama i nekretninama, a koji su uporni u iznošenju svojih insinuacija zarad pokušaja moje političke diskreditacije", rekao je Stefanović.

Istakao je da će se svakako boriti protiv laži jedinim što zna, odnosno istinom i radom u interesu Srbije.

"Kao ministar odbrane i član Vlade položio sam zakletvu na odanu službu svojoj zemlji i poštovanje njenog Ustava, a to je za mene najveća čast i obaveza. Srbiju volim iznad svega, služim svojoj zemlji i nadasve volim svoj narod, Vojsku Srbije i Ministarstvo odbrane na čijem sam čelu", naveo je Stefanović.

Napomenuo je da će nastaviti da radi svoj posao za dobrobit naroda, a onima koji su plasirali te laži poručio da im ostavlja da se bave "izmišljanjima i ostalim prljavštinama".

Prema pisanju nekih medija, beogradski ugostitelj Aleksandar Kajmaković ispričao je na saslušanju u UKP-u, koje je obavljeno u vezi sa slučajem Veljka Belivuka, da je na predlog Slaviše Kokeza, predsednika Fudbalskog saveza Srbije, s njim i Nebojšom Stefanovićem, tadašnjim ministrom policije, otvorio restoran "Temperament" u Beton hali.

Kajmaković je navodno izjavio da ga je Stefanović tada uputio na Aleksandra Papića kao kontakt osobu i predstavio mu ga kao svog "čoveka od poverenja", a kako pišu pojedini mediji, dogovor je bio da prihodi od restorana idu 50 odsto Stefanoviću i Papiću“, a po 25 odsto Kajmakoviću i Kokezi.

Katnić: Belivuk poslat u CG da bude ubijen

Glavni specijalni tužilac Crne Gore Milivoje Katnić izjavio je "da je plan, kako je naveo, "kriminalaca iz Srbije" bio da pošalju Veljka Belivuka u Crnu Goru da bude ubijen", prenele su podgoričke Vijesti.

Tvrdi da je plan bio da na taj način, kako je rekao, "kažu kako smo mi nesposobni".

Katnić je saopštio i da je šef Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Zoran Lazović najbolji policajac na Balkanu i da će, ako bude smenjen, taj Sektor izgubiti inspiratora za borbu protiv kriminala.

Negira da je Lazović šef Belivuku.

"Tom policajcu crtaju metu na čelo i to nije prvi put", rekao je Katnić i dodao da je čuo da je neko drugi Belivukov šef, ali da neće da priča o tome.

"Država mora da zaštiti Lazovića... Ako odem, a neću, verujem da će i mene štiti", rekao je Katnić.

Glavni specijalni tužilac je rekao da je bio sudija Vojnog suda kada je ubijen Radovan Raco Kovačević, i da sada novinari i lider Demokatskog Fronta, kako tvrdi, pokušavaju njemu i njegovoj porodici da "stave krv tog Nikšićanina na ruke".

Rekao je i da u nalazima veštaka piše da je Kovačević preminuo pre nego je u njega pucano ispred Kliničkog centra, "i da su ovi koji mu podmeću to mogli proveriti sa veštacima".

"Žao mi je ovog momka. Evo danas, posle ovoliki godina, izjavljujem saučešće, kao i za sve koji su stradali... Ovima koji pitaju sada, 20 godina posle ubistva i 13 posle presude za koju sam glasao, nije bitna istina, već da mene diskredituju", kazao je Katnić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.