Izvor: B92, 02.Maj.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Subotić traži da se ukine pritvor

Beograd -- Branilac Stanka Subotića Vlado Pavićević saopštio je da će se Subotić pojaviti na suđenju 19. maja samo ako sud prihvati ponuđeno jemstvo i ukine Subotiću pritvor.

Posle toga bi Stanko Subotić bio pušten, došao bi u Beograd i, s obzirom da više nema razlog da se krije jer mu je ukinut pritvor, predao bi svoju putnu isporavu sudu, dao izjavu da se neće kriti i suđenje bi moglo da počne u zakazanom terminu, naveo je Pavićević u saopštenju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Subotićev advokat je ocenio da sve drugo od ponuđenog i traženje izručenja od Rusije prolongira vođenje postupka i to verovatno za jesen, što nije ničiji interes.

Podsećajući da je ponudio jemstvo od 700.000 evra u nekretninama, kao i garanciju da će pristupiti u sud u svojstvu okrivljenog, Pavićević je ocenio da ne postoji nijedan zakonski razlog da sud to ne prihvati, dodajući da bi tada moglo da počne suđenje u predloženom terminu, 19. maja.

Subotić, koga srpsko pravosuđe tereti za šverc cigareta uhapšen je u Moskvi 28. aprila.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Subotić će doći na sud samo ako se prihvati jemstvo

Izvor: Press, 02.Maj.2008

Branilac Stanka Subotića, advokat Vlado Pavićević saopštio je danas da će se njegov klijent pojaviti na suđenju 19. maja samo ukoliko sud prihvati ponuđeno jemstvo i ukine Subotiću pritvor, o čemu bi obavestili ruske pravosudne vlasti..

Nastavak na Press...

Ekstradicija Subotića odugovlači suđenje

Izvor: Politika, 02.Maj.2008

Branilac Vlado Pavićević predlaže da sud prihvati jemstvo od 700.000 evra i omogući Stanku Subotiću da dođe na suđenje sa slobode ..Advokat Vlado Pavićević, branilac Stanka Subotića Caneta, optuženog za šverc cigareta, saopštio je juče da će postupak izručenja njegovog klijenta iz Ruske...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.