Subotić traži da se ukine pritvor

Branilac Stanka Subotića Vlado Pavićević saopštio je da će se Subotić pojaviti na suđenju 19. maja samo ako sud prihvati ponuđeno jemstvo i ukine Subotiću pritvor.

Izvor: B92

Petak, 02.05.2008.

13:16

Default images

Posle toga bi Stanko Subotić bio pušten, došao bi u Beograd i, s obzirom da više nema razlog da se krije jer mu je ukinut pritvor, predao bi svoju putnu isporavu sudu, dao izjavu da se neće kriti i suđenje bi moglo da počne u zakazanom terminu, naveo je Pavićević u saopštenju.

Subotićev advokat je ocenio da sve drugo od ponuđenog i traženje izručenja od Rusije prolongira vođenje postupka i to verovatno za jesen, što nije ničiji interes.

Podsećajući da je ponudio jemstvo od 700.000 evra u nekretninama, kao i garanciju da će pristupiti u sud u svojstvu okrivljenog, Pavićević je ocenio da ne postoji nijedan zakonski razlog da sud to ne prihvati, dodajući da bi tada moglo da počne suđenje u predloženom terminu, 19. maja.

Subotić, koga srpsko pravosuđe tereti za šverc cigareta uhapšen je u Moskvi 28. aprila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: