S bankomata skinuo milion evra?

Izvor: B92, 16.Nov.2013, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

S bankomata skinuo milion evra?

Beograd -- Slobodan Nikolić, osumnjičen da je jednu banku oštetio za skoro milion evra, uhapšen je oko 13.30 u beogradskom hotelu Hajat.

Nikolić je uhapšen po nalogu Tužilaštva za visokotehnološki kriminal.

Njega su uhapsili pripadnici UKP MUP-a Srbije zbog sumnje da je u periodu od sredine maja do sredine juna, prevarom oštetio banku "Inteza" za 985.000 evra.

Njemu je naloženo zadržavanje, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a u ponedeljak će biti saslušan. Uhapšeni je najveći domaći pljačkaš banke, navodi Blic.

Kako pišu portali Kurira i Telegrafa.rs, pozivajući se na svoje izvore bliske istrazi, osumnjičeni je zloupotrebio grešku u novom softveru banke, koji je trebalo da kontroliše korišćenje i autorizaciju platnih kartica.

Naime, kako pišu ovi mediji, uhapšeni je podizao novac sa bankomata, ali se to na njegovom računu prikazivalo kao priliv. Kako je primetio da se stanje na njegovom računu povećava za podignuti iznos, umesto da se smanjuje, osumnjičeni Slobodan Nikolić je nastavio da svaki dan podiže maksimalnu količinu novca.

Kako javljaju ovi mediji, za oko mesec je uspeo da podigne, a time i ošteti ovu banku za oko 985.000 evra.

Kada je banka primetila da nešto nije u redu, blokirala je račun i obavestila policiju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšen najveći domaći pljačkaš banke

Izvor: Studio B, 16.Nov.2013

Slobodan N. koji je banku Inteza oštetio za oko milion evra, uhapšen je danas oko 13.30 u beogradskom hotelu Hajat.."Blic" navodi da je uhapšeni banku pljačkao preko interneta, a prema trenutnoj proceni, preko lažnog računa i kartica oštetio je banku Intezu za oko milion evra, odnosno više...

Nastavak na Studio B...

Uhapšen najveći pljačkaš banke u Srbiji

Izvor: Capital.ba, 16.Nov.2013

BEOGRAD, Slobodan Nikolić, najveći domaći pljačkaš banke, uhapšen je danas u beogradskom hotelu „Hajat“, saznaje „Blic“. Nikolić je pljačkao posredstvom interneta, a prema trenutnoj procjeni, preko lažnog računa i kartica ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.