Pripremnim pretresom počelo suđenje povratniku Miloradu Zajiću

Izvor: RTS, 23.Avg.2018, 11:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pripremnim pretresom počelo suđenje povratniku Miloradu Zajiću

Pred predsedavajićim sudijom Osnovnog suda u Peći, Krešnikom Radonjićijem, održan je pripremni pretres u krivičnom postupku protiv Milorada Zajića, Srbina, povratnika iz Kline.
Milorad Zajić se pred sudom izjasnio da se ne oseća krivim za krivično delo "ratnog zločina", za koje se tereti optužnicom Specijalnog tužilaštva za ratne zločine u Prištini.

Optužnicom se tereti da je učestvovao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u ratnim događajima u selu Dušević kod Kline, kada su stradale tri starije osobe iz porodice Marmulaku, tokom juna 1998. godine.
Zajićev advokat Dejan Vasić rekao je RTS-u da je njegov branjenik, kao uostalom i drugi srpski stanovnici Kline, bio upoznat sa javnom inicijativom Albanaca, meštana sela Dušević, kojom je označen na spisku svih vojno sposobnih Srba, meštana sela, kao učesnik u ubistvima albanskih civila.
"I pored toga, on se vratio da živi u Klini još 2006. godine. Pre rata radio kao bankarski službenik i dobro je poznato da nije bio učesnik rata. On mirne duše u svojoj kući u Klini čeka ishod postupka za koji sam uveren da se mora okončati njegovim oslobođenjem", rekao je Vasić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.