Povređeni policajac van životne opasnosti, posetio ga Rebić

Izvor: Blic, 08.Sep.2017, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povređeni policajac van životne opasnosti, posetio ga Rebić

Policajac koji je sinoć povređen iz vatrenog opružja u Novom Pazaru zadobio je teške telesne povrede, operisan je na Vojnomedicinskoj akademiji i trenutno je stabilan i nije životno ugrožen.

Povređenog policajca je danas na VMA obišao direktor policije Vladimir Rebić koji je rekao da očekuje njegov brz oporavak, ali i maksimalne kazne za one koji napadnu policajce, saopštio je MUP.

Zastupnik načelnika VMA profesor dr Miroslav Vukosavljević je rekao da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << primljeni pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova zadobio teške telesne povrede.

„Policijski službenik trenutno je stabilan i nije životno ugrožen" rekao je Vukosavljević i dodao da će VMA učiniti sve da njegov oporavak bude brz i efikasan i da se uskoro vrati na svoju dužnost.

Policajac Dragan Čekanović koji je sinoć ranjen iz vatrenog oružja obavljajući redovne policijske poslove operisan je na VMA i pružena mu je najbolja medicinska nega, rekao je Rebić.

Direktor je podsetio da su brzom intervencijom policije osumnjičeni i njegova tri pomagača uhapšeni i privedeni nadležnom tužiocu, saopštio je MUP.

- „Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova obavljajući redovne poslove i zadatke neretko rizikuju sopstvene živote kako bi zaštitili građane Republike Srbije. U 2015. godini u Republici Srbiji u 1.580 slučajeva došlo je do napada na policijske službenike, dok je u 2016. godini taj broj smanjen za 500 - rekao je Rebić i dodao da je i pored smanjenja taj broj i dalje veliki.

Rebić je istakao da Ministarstvo unutrašnjih poslova najoštrije osuđuje napad na policajca Čekanovića, ali i sve napade na policijske službenike i očekuje maksimalne kazne za počinioce ovih krivičnih dela.

Prema njegovim rečima, Ministarstvo unutrašnjih poslova čini sve da poboljša materijalni status policijskih službenika i opremi ih u cilju zaštite njihovih života.

Direktor Rebić zahvalio se Vojnomedicinskoj akademiji na pruženoj pomoći i svim zaposlenima u toj zdravstvenoj ustanovi koji su uvek spremni da pripadnicima policije pruže adekvatnu medicinsku zaštitu.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Policajac stabilno, van životne opasnosti, napadač uhapšen

Izvor: Večernje novosti, 08.Sep.2017

Povređenog policajca je danas na VMA obišao direktor policije Vladimir Rebić koji je rekao da očekuje njegov brz oporavak, ali i maksimalne kazne za one koji napadnu policajce Policajac koji je sinoć povređen iz vatrenog opružja u Novom Pazaru zadobio je teške telesne povrede,...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.