Porodila se na trotoaru jer  je nisu pustili u bolnicu

Izvor: Blic, 05.Nov.2010, 23:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porodila se na trotoaru jer je nisu pustili u bolnicu

Čačak - Snežana Petković (27) iz dragačevskog sela Goračića porodila se na trotoaru ispred urgentnog centra čačanske bolnice jer, kako tvrdi ona i članovi porodice koji su je dovezli do bolničkog kruga, medicinsko osoblje nije izašlo da pomogne, upućujući ih u porodilište. Porodilji su, kako navode članovi njene porodice, u pomoć pritekla dva pacijenta koja su se zadesila u čekaonici urgentnog centra. U čačanskoj bolnici tvrde da je pacijentkinji pružena sva neophodna medicinska >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pomoć i da nije bilo greške medicinskog osoblja.

Snežana Petković je iz Goračića dovezena u 15 kilometara udaljeni Čačak sa trudovima koji su počeli 18 dana pre predviđenog termina. Kontrakcije su bile toliko jake, da je svom suprugu i deveru s kojima je bila u automobilu na ulazu u bolnicu, ispred urgentnog centra, saopštila da je počela da se porađa.

– Istrčao sam iz kola i otrčao do desetak metara udaljene prijavnice urgentnog centra i rekao da se žena porađa u automobilu, na šta mi je medicinska sestra rekla da porodilju odvezem u porodilište koje je udaljeno oko 200 metara. Naglasio sam da je porođaj u toku i da za tako nešto nemamo vremena, na šta je ona slegla ramenima i kazala da ne zna kako može da nam pomogne. Bio sam van sebe od besa. Tada su skočila dvojica pacijenata, od kojih jedan u gipsu, uzeli kolica i strčali do automobila – priča porodiljin dever Zoran Petković.

Za to vreme u kolima se odvijala prava drama. Beba je već počela da izlazi iz majčine utrobe. Snežanin muž Goran je suprugu izneo iz automobila i položio je na pločnik, postavivši ispod nje samo jedno ćebe.

Bolnica negira optužbe

U čačanskoj bolnici ističu da je ovaj slučaj prošao internu kontrolu u okviru ove ustanove i da je utvrđeno da nije bilo propusta u postupanju medicinskih radnika.

– Pošto su članovi porodice Petković, verovatno iz neznanja, došli na ulaz koji se već godinu dana ne koristi za prilaz porodilištu, sugerisano im je da porodilju odvezu na drugi ulaz, za šta bi im bila potrebna nepuna dva minuta. Pratilac porodilje je potom otišao do automobila, ali se ubrzo vratio rekavši da je porođaj u toku, nakon čega je osoblje reagovalo i majci i novorođenčetu pružilo neophodnu pomoć. Najvažnije je da je sada sve u redu i da se beba oseća dobro – izjavio je PR čačanske bolnice dr Slobodan Gujaničić.





Opširnije o ovoj temi možete pročitati u štampanom izdanju od subote, 6. novembra.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Čačak: Porodila se na trotoaru jer je nisu pustili u bolnicu

Izvor: SrbijaNet.rs, 06.Nov.2010, 11:35

Ispred urgentnog centra čačanske bolnice dogodila se prava drama, kada je Snežana Petković (27) iz dragačevskog sela Goračići bila primorana da se porodi na trotoaru jer niko od osoblja nije izašao da joj pomogne. Kako tvrdi porodilja i članovi njene porodice, medicinsko osoblje

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.