POTVRĐENO PISANJE BLICA Miškoviću ponovo sude za pomaganje pri utaji poreza

Izvor: Blic, 27.Sep.2017, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POTVRĐENO PISANJE "BLICA" Miškoviću ponovo sude za pomaganje pri utaji poreza

Miroslav Mišković (72), vlasnik „Delte“, njegov sin Marko Mišković, biznismen Milo Đuraškovič i ostali okrivljeni pravosnažno su oslobođeni za zloupotrebe sa putarskim preduzećima, saopšteno je danas iz Apelacionog suda.

Optuženima se ponavlja suđenje po optužbama za utaju poreza, odnosno za oštećenje fabrike maziva u Kruševcu, saopšteno je iz Apelacionog suda, čime je potvrđeno pisanje "Blica".

Kako piše današnji "Blic" Miškoviću je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << poništena osuđujuća presuda za navodno pomaganje sinu Marku pri utaji poreza.

Miroslav Mišković je uhapšen sa sinom 12. decembra 2012. godine.

Iz pritvora je pušten nakon sedam meseci, tačnije 23. jula 2013. godine i to kada je uplatio rekordno jemstvo u srpskom prvosuđu od čak 12 miliona evra u gotovini.

Miškoviću je još tada oduzet pasoš, kao mera da ne bi napustio državu i može da putuje samo uz eventualnu privremenu dozvolu suda.

Njegovom sinu Marku Miškoviću prvo je zatvorski pritvor zamenjen kućnim sa nanogicom, a zatim je on ukinut kada je položio jemstvo u vrednosti od 3,3 miliona evra.

Ukupno jemstvo za Miškoviće, oca i sina od 15,3 miliona evra daleko prelazi visinu utaje poreza od oko tri miliona evra i kazne od po osam miliona dinara koje su im izrečene prvostepenom presudom.
Pogledaj vesti o: Miroslav Mišković

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.