Izvor: S media, 04.Jan.2013, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavak svedočenja u istrazi protiv Miškovića 10. januara

U Tužilaštvu za organizovani kriminal 10. i 11. januara se nastavlja saslušanje svedoka u istrazi protiv vlasnika "Delta holdinga" Miroslava Miškovića i još devet osumnjičenih za malverzacije sa putarskim preduzećima.

Planirano je saslušanje sedam-osam svedoka u vezi sa krivičnim delima za koja se terete osumnjičeni, rekao je branilac jednog od osumnjičenih, Mila Ðuraškovića, advokat Zoran Ateljević.

On je napomenuo da još >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << nema informacije ko su lica pozvana da svedoče, ali da oni izvesno nisu poslednji svedoci u toj istrazi.

Miškoviću, njegovom sinu Marku, zatim vlasniku "Nibens grupe" Milu Ðuraškoviću i još četvorici osumnjičenih pritvor od 30 dana ističe 11. januara kada će krivično vanpretresno veće Specijalnog suda odlučiti da li će im ga produžiti do još najviše dva meseca.

Ukoliko i po isteku još dva meseca ostanu iza rešetaka, Zakonik o krivičnom postupku predviđa da o daljem produženju pritvora odlučuje Apelacioni sud u Beogradu, sve do podizanja optužnice koja u tom slučaju mora da usledi u roku od šest meseci od pritvaranja osumnjičenih.

Miškoviću je pritvor određen zbog opasnosti od bekstva, bojazni da će tokom istrage uticati na svedoke, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Miškovići i Ðurašković se terete da su, od 2005. do kraja 2010. godine, kao suvlasnici u privatizovanom Preduzeću za puteve "Niš", a preko njega i suvlasnici više preduzeća za puteve - "Beograd", "Kragujevac", "Vranje", "Srem put", "Bačka put" i drugih, neosnovano iz tih preduzeća izvukli novac i imovinu.

Osumnjičeni su od zajedničkog posla zaradili oko 30 milioina evra, od čega je Marku Miškoviću pripalo od 17 do 19 miliona evra, Ðuraškoviću 10 miliona evra, a preduzeću "Hemslejd" 1,2 miliona evra.

(Tanjug)

Foto:Beta-Milan Obradović

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nastavak slučaja protiv Miškovića 10. januara

Izvor: Akter, 04.Jan.2013

U Tužilaštvu za organizovani kriminal 10. i 11. januara se nastavlja saslušanje svedoka u istrazi protiv vlasnika "Delta holdinga" Miroslava Miškovića

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.