Nastavak suđenja za ubistvo Ćuruvije

Izvor: Studio B, 05.Okt.2015, 11:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavak suđenja za ubistvo Ćuruvije

U Specijalnom sudu u Beogradu nastavlja se danas suđenje za ubistvo novinara i vlasnika listova "Dnevni telegraf" i "Evropljanin" Slavka Ćuruvije za koje su optužena četvorica bivših pripadnika Državne bezbednosti.

Optuženi su bivši načelnik Resora DB Radomir Marković, bivši načelnik beogradskog centra DB Milan Radonjić, kao i bivši pripadnici te službe Ratko Romić i Miroslav Kurak, koji je u bekstvu.

Slavko Ćuruvija ubijen je na Uskrs 11. aprila 1999. godine, u vreme NATO bombardovanja Srbije, ispred zgrade u kojoj je živeo u Beogradu. 
Pogledaj vesti o: Uskrs,   NATO

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SĆF: Javnost da sedne u prvi red sudnice

Izvor: B92, 05.Okt.2015

Slavko Ćuruvija Fondacija pozvala je javnost da "sedne u prvi red" suđenja za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije i da glasno zahteva istinu o tom zločinu..."Bez sumnje, 5. oktobar je dan koji znači mnogo u istoriji Srbije. Ipak, značio bi nemerljivo više da smo mi, javnost Srbije, nakon svrgavanja...

Nastavak na B92...

Basta: Ćuruvija je prisluškivan i praćen od jeseni 1998.

Izvor: Večernje novosti, 05.Okt.2015

BEOGRAD - Nekadašnji pomoćnik načelnika Trećeg odeljenja beogradskog centra Resora državne bezbednosti (DB) Stevan Basta, posvedočio je danas u Specijalnom sudu u Beogradu da je novinar Slavko Ćuruvija više puta tajno praćen i u kontinuitetu prisluškivan od jeseni 1998. godine. Tokom svedočenja...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.