Nastavak saslušanja svedoka u slučaju Beko 13. avgusta

Izvor: Blic, 01.Avg.2015, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavak saslušanja svedoka u slučaju Beko 13. avgusta

Saslušanje svedoka u istrazi pokušaja ubistva biznismena Milana Beka u novembru prošle godine nastavljaju se 13. avgusta, kada bi iskaz Višem javnom tužilaštvu u Beogradu trebalo da da Bekov vozač. Sašlusanje Beka u svojstvu oštećenog još nije zakazano, rekao je danas njegov punomoćnik Zdenko Tomanović.

Pod zvaničnom istragom za učešće u pokušaju ubistva Beka za sada je samo Maja Adrovac čiji je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << DNK nađen na čauri ispaljenog metka.

Iako iskazi svedoka, kao i drugi detalji iz istrage predstavljaju službenu tajnu i ne objavljuju se javno kako se ne bi remetio tok istrage, mediji su danas preneli da su svedoci koji su juče saslušani, tužiocu rekli da je na Beka pucao muškarac, kao i da se na licu mesta "motao još jedan krupniji muškarac".

Juče su u tužilaštvu u Palati pravde svedočili baštovan i batler koji rade kod Beka.

Tužilaštvo je 18. jula donelo naredbu o sporovođenju istrage protiv Maje Adrovac zbog sumnje da je učestvovala u pokušaju ubistva beogradskog biznismena.

Maja Adrovac je od hapšenja 17. jula u pritvoru koji joj je određen zbog težine krivičnog dela i uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravičcno vođenje krivičnog postupka, kao i zbog opasnosti da ne ponovi ili ne dovrši pokušano delo.

Više tužilaštvo u Beogradu na teret joj stavlja krivično delo teško ubistvo u pokušaju, za koje je zaprećena kazna od 10 do 30-40 godina zatvora.

DNK Maje Adrovac identičan je DNK koji je nađen na čauri s mesta napada na Beka, potvrdio je ranije ministar policije Nebojša Stefanović napominjući da će tek biti utvrđeno kakvu je konkretnu ulogu imala u tom slučaju.

Majin suprug Ivan Adrovac poznat je u kriminalim krugovima i za sada nije dostupan pravosudnim organima.

Na Milana Beka 14. novembra 2014. godine pucano je ispred njegove kuće u Ulici Andre Nikolića na Senjaku dok je izlazio iz auta, kada je zadobio teške povrede.

Sumnja se da je napadač imao još jednog saučesnika.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Nastavak saslušanja svedoka u slučaju Beko 13. avgusta

Izvor: Studio B, 01.Avg.2015

Saslušanje svedoka u istrazi pokušaja ubistva biznismena Milana Beka u novembru prošle godine nastavljaju se 13. avgusta, kada bi iskaz Višem javnom tužilaštvu u Beogradu trebalo da da Bekov vozač. ..Sašlusanje Beka u svojstvu oštećenog još nije zakazano, rekao je danas njegov punomoćnik...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.