NA SNAZI OPERATIVNI PLAN ČELIČNI PRSTEN: Istraga protiv policajca koji je pucao na kombi, vozač još u bekstvu

Izvor: Večernje novosti, 12.Jun.2019, 19:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NA SNAZI OPERATIVNI PLAN "ČELIČNI PRSTEN": Istraga protiv policajca koji je pucao na kombi, vozač još u bekstvu

U kombiju pronađena prehrambena roba za koju se osnovano sumnja da je transportovana ilegalnim putem Protiv pripadnika tzv. pogranične kosovske policije koji je u utorak veče pucao na kombi vozilo u mestu Jošanica kod Leposavića, Policijski inspektorat tzv. Kosova pokrenuo je u sredu istragu, a na snazi je i dalje operativni plan "Čelični prsten" kako bi policija pronašla vozača crvenog kombija kragujevačkih registarskih tablica. - Vozilo je pronađeno na oko kilometar >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << ipo od sela Jošanica u jednom od hangara, ali se još uvek traga za licem M. Z. iz sela Vuča - rekao je portparol KPS-a za sever Kosova Bratislav Radović. On je dodao da je u kombiju pronađena prehrambena roba za koju se osnovano sumnja da je transportovana ilegalnim putem. U utorak veče su na lice mesta izašli regionalna istražna jedinica, forenzičari, javni tužilac i inspektorat Kosova. Pročitajte još - PUCNjAVA U LEPOSAVIĆU: Pokušaj bekstva, pogranična policija tzv. Kosova pucala u kombi vozilo kragujevačkih registracija I dok se u dnevnom izveštaju tzv. kosovske policije navodi da je vozač kombi vozila odbio da se zaustavi na poziv policijaca i da je vozilom pokušao da ih udari patrolu pograničnih policajaca, advokat Nebojša Vlajić objašnjava da policajac nije smeo da upotrebi vatreno oružje u ovom slučaju. "Upotrebu vatrenog oružja reguliše zakon o KPS-u i policija ima pravo da upotrebi vatreno oružje samo ukoliko proceni da joj je ugrožen život ili zdravlje - kaže Vlajić i dodaje „da policajac nema pravo da puca na vozilo čiji vozač odbija da stane“. - Policajac ne zna da li su u vozilu deca i koga može da pogodi, a ne zna ni da li je u kolima lice koje je izvršilo krivično delo - ističe advokat i podseća „da je policajac dužan da zapamti registarsku oznaku vozila, boju kola i da raspiše poternicu kako bi se lice pronašlo“.
Pogledaj vesti o: Kragujevac,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Istraga protiv pripadnika Kosovske policije

Izvor: Danas, 13.Jun.2019, 15:40

Policijski inspektorat Kosova pokrenuo je istragu protiv pripadnika Kosovske policije koji je sinoć pucao u gume kombi vozila u mestu Jošanica, u opštini Leposavić, javio je Radio kontakt plus, pozivajući se na regionalnog portparola Kosovske policije Branislava Radovića. Članak Istraga protiv...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.