NA SNAZI OPERATIVNI PLAN ČELIČNI PRSTEN: Istraga protiv policajca koji je pucao na kombi, vozač još u bekstvu

I. Radulović

12. 06. 2019. u 18:16

U kombiju pronađena prehrambena roba za koju se osnovano sumnja da je transportovana ilegalnim putem

НА СНАЗИ ОПЕРАТИВНИ ПЛАН ЧЕЛИЧНИ ПРСТЕН: Истрага против полицајца који је пуцао на комби, возач још у бекству

Foto AP

Protiv pripadnika tzv. pogranične kosovske policije koji je u utorak veče pucao na kombi vozilo u mestu Jošanica kod Leposavića, Policijski inspektorat tzv. Kosova pokrenuo je u sredu istragu, a na snazi je i dalje operativni plan "Čelični prsten" kako bi policija pronašla vozača crvenog kombija kragujevačkih registarskih tablica.

- Vozilo je pronađeno na oko kilometar ipo od sela Jošanica u jednom od hangara, ali se još uvek traga za licem M. Z. iz sela Vuča - rekao je portparol KPS-a za sever Kosova Bratislav Radović.

On je dodao da je u kombiju pronađena prehrambena roba za koju se osnovano sumnja da je transportovana ilegalnim putem. U utorak veče su na lice mesta izašli regionalna istražna jedinica, forenzičari, javni tužilac i inspektorat Kosova.

I dok se u dnevnom izveštaju tzv. kosovske policije navodi da je vozač kombi vozila odbio da se zaustavi na poziv policijaca i da je vozilom pokušao da ih udari patrolu pograničnih policajaca, advokat Nebojša Vlajić objašnjava da policajac nije smeo da upotrebi vatreno oružje u ovom slučaju.

"Upotrebu vatrenog oružja reguliše zakon o KPS-u i policija ima pravo da upotrebi vatreno oružje samo ukoliko proceni da joj je ugrožen život ili zdravlje - kaže Vlajić i dodaje „da policajac nema pravo da puca na vozilo čiji vozač odbija da stane“.

- Policajac ne zna da li su u vozilu deca i koga može da pogodi, a ne zna ni da li je u kolima lice koje je izvršilo krivično delo - ističe advokat i podseća „da je policajac dužan da zapamti registarsku oznaku vozila, boju kola i da raspiše poternicu kako bi se lice pronašlo“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Braco

12.06.2019. 18:35

Ma video Siptar da je KG registracija pa opleo po kombiju Kalasnjikovom. Ne daj Boze da je Srpski policajac uradio isto. Vec bi Haradinaj trazio bombardovanje Srbije.