MARKO MILOŠEVIĆ OSLOBOĐEN ZA PREBIJANJE OTPORAŠA

Izvor: Kurir, 08.Mar.2012, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MARKO MILOŠEVIĆ OSLOBOĐEN ZA PREBIJANJE OTPORAŠA

BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio Marka Miloševića optužbe za prebijanje članova Otpora u centru Požarevca 2000. godine, izjavila je portparolka tog suda Mirjana Piljić.

BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio Marka Miloševića optužbe za prebijanje članova Otpora u centru Požarevca 2000. godine, izjavila je  portparolka tog suda Mirjana Piljić. 

Ministarka pravde: Utvrditi odgovornost sudije
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << />
Ministarka pravde Snežana Malović izjavila je  da su se pravosnažnom odlukom Apelacionog suda o zastarelosti krivičnog gonjenja Marka Miloševića zbog prebijanja članova Otpora, u Požarevca 2000. godine, stekli formalni uslovi za pokretanje postupka za utvrđivanje odgovornosti.

Malović je potvrdila Tanjugu da se ranije pridružila inicijativi "otporaša" Momčila Veljkovića i Nebojše Sokolovića, podnetoj Visokom savetu sudstva za razrešenje sudije Gordane Vidojković.

"Pridružila sam se toj inicijativi i stojim iza toga da slučajevi koji su povezani sa teškim nasleđem devedesetih moraju biti efikasno okončani. Sada kada je Apelacioni sud i konačno utvrdio da je predmet zastareo, otvara se i formalni put da se utvrdi odgovornost sudije. Očekujem da će se o toj inicijativi veoma brzo raspravljati", rekla je ministarka pravde.

Ona je istakla da je nedopustivo da procesi zastarevaju i da sudija dozvoli da bilo koji postupak zastari, naročito nakon sprovedene reforme čiji je glavni cilj efikasno i nezavisno pravosuđe.

Malović je podsetila da je u Zakonu o sudijama navedeno da je zastarevanje postupka jedan od disciplinskih prekršaja koji su razlog za pokretanje razrešenja sudije.

Ukoliko se utvrdi da je sudija odgovorna za zastarevanje, sigurna sam da će biti pokrenut postupak za njeno razerešenje, kazala je Malović.

Reforma pravosuđa je, pored ostalog, sprovedena kako se ne bi događalo da Srbija pred Evropskim sudom za ljudska prava gubi postupke, naročito u pogledu suđenja u razumnom roku, naglasila je mimnistraka pravde i poručila da za neažurne sudije nema mesta u srpskom pravosuđu.

Apelacini sud u Beogradu potvrdio je prvostepenu presudu Osnovnog suda u Požarevcu, koji je odbio optužbu protiv Marka Miloševića za prebijanje pripadnika "Otpora" Nebojše Sokolovića u Požarevcu 2. maja 2000. godine.

Ovo je pravosnažna odluka koja se više ne može osporavati redovnim pravnim lekovima.

Osnovni sud u Požarevcu je 17. novembra prošle godine doneo presudu kojom je zbog nastupanja apsolutne zastarelosti krivičnog gonjenja odbio optužbu protiv Miloševića za prebijanje Sokolovića.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Marko Milošević pravomoćno oslobođen optužbi

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Mar.2012

Apelacioni sud u Beogradu pravomoćno je oslobodio Marka Miloševića optužbe za prebijanje članova Otpora u centru Požarevca 2000. godine, izjavila je danas portparolka tog suda Mirjana Piljić. Osnovni sud u Požarevcu je 17. novembra 2011. godine zbog apsolutne zastarjelosti krivičnog gonjenja...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Marko Milošević pravosnažno oslobođen za prebijanje otporaša

Izvor: EMportal, 08.Mar.2012

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio Marka Miloševića optužbe za prebijanje članova Otpora u centru Požarevca 2000. godine, izjavila je danas portparolka tog suda Mirjana Piljić.

Nastavak na EMportal...

Ko je odgovoran za zastarelost?

Izvor: B92, 09.Mar.2012, 03:20

Beograd -- Ministarka Snežana Malović kaže da se sada formalno može pokrenuti postupak za utvrđivanje odgovornosti zbog zastarevanja predmeta protiv Marka Miloševića...Ona je za Tanjug rekla da su se za to stekli uslovi nakon što je pravosnažnom odlukom Apelacionog suda i definitivno zastarelo...

Nastavak na B92...

Hapšenje Anonimusa Srbije politička igra

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Mar.2012

Nakon što su obarajući sajt Ministarstva pravde Srbije, pozvali na građanski otpor protiv neefikasnosti rada pravosuđa i korupcije, policija je u ekspresnom reagovanju uhapsila jednog od članova hakerske grupe Anonimusi iz Srbije. Šta je više zabolelo – obaranje sajta ili poruka?

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.