Sud oslobodio Marka Miloševića

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio Marka Miloševića optužbe za prebijanje članova Otpora u centru Požarevca 2000. godine.
Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio Marka Miloševića optužbe za prebijanje članova Otpora u centru Požarevca 2000. godine.

Portparolka tog suda Mirjana Piljić rekla je da je Apelacioni sud potvrdio prvostepenu odluku Osnovnog suda u Požarevcu kojom je sin bivšeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića oslobođen.

Osnovni sud u Požarevcu je 17. novembra 2011. godine zbog apsolutne zastarelosti krivičnog gonjenja oslobodio Marka Miloševića za prebijanje Nebojše Sokolovića, Momčila Veljkovića i Radojka Lukovića, 2. maja 2000. godine.

Članovi Otpora pokrenuli su postupak za razrešenje sudije Gordane Vidojković, jer je nečinjenjem dozvolila da predmet zastari i toj inicijativi se pridružila i ministarka pravde Srbije Snežana Malović.

Marko Milošević pobegao je u Rusiju 6. oktobra 2000, nekoliko sati posle svrgavanja sa vlasti njegovog oca Slobodana Miloševića. Njegova majka Mirjana Marković pridružila mu se u Rusiji u februaru 2003. godine. Supruga i sin Slobodana Miloševića dobili su politički azil u Rusiji.

  • nogvosadjan

    09.03.2012 23:05
    jel zlata
  • Peca

    09.03.2012 06:56
    Trazili ste, dobili ste.
    Sta se opet bune ovi "otporasi"??? Lepo su dobili po tamburi, a nisu ni bili svesni da su to i trazili. Izgleda nisu ukapirali pa opt nesto traze. Ja bi njih s motikama u njivu pa kada na leniju izadju, vode da traze.
    Otporasi, placeni ste da pomognete ovima na vlasti, dobro su vas isplatili-ispalili.
  • Fantom Promene

    08.03.2012 21:47
    Marko oslobodjen, a mali Sloba sedi u vlasti sa istom tom ministarkom koja tu nesto strajkuje protiv sudije ciji je reizbor podrzava, isko kao sto je ucestvovala u reformi pravosudja!

    OSTAVKA!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija