Ispitana četiri svedoka za zločin u Kravici

Izvor: RTS, 26.Feb.2019, 20:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ispitana četiri svedoka za zločin u Kravici

U nastavku suđenja osmorici biviših pripadnika Specijalne brigade MUP-a Republike Srpske za ratni zločin nad civilima u mestu Kravice 1995. godine, ispitana su četiri svedoka odbrane.
Uoči suđenja i danas su se okupili članovi i simpatizeri SRS koji su bili i u sudnici.

"Ispitivanjem ovih svedoka mi se ni za milimetar nismo priblizili bilo kakvom rešenju. To su svedoci odbrane, koji konkretno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za događanja za koja se optuženi terete nisu rekli ništa", rekla je Marina Kljaić iz Fonda za humanitarno pravo.
"Nemamo u optužnici i precizirano šta se konkretno stavlja na teret našim branjenicima, tamo se sumarno kaže ubijeno je toliko i toliko ljudi, ali da su oni ubili neke od njih, a ne sve, mi samo pitamo koje", rekao je advokat odbrane Goran Petronijević.
Naredni pretres zakazan je za 19. mart.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.