Izvor: RTS, 10.Jul.2020, 11:04

Gaši: Tači će sigurno biti saslušan u Hagu kao osumnjičeni

Specijalizovano veće u Hagu ima pravo da sasluša predsednika privremenih kosovskih institucija Hašima Tačija, ali postoji mogućnost da ga sasluša i tužilaštvo ukoliko sudija za pripremni postupak nije potvrdio optužnicu, izjavio je advokat iz Prištine Tom Gaši.
Nakon najave Hašima Tačija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da će u ponedeljak otputovati za Hag, advokat Tom Gaši je za portal Kosovo onlajn rekao da očekuje da će Specijalno tužilaštvo u Hagu Tačija saslušati u svojstvu osumnjičenog.

Gaši je dodao da, ukoliko optužnica bude potvrđena, pritvor nije obavezan za optužene i osumnjičene, osim u slučaju da to sudija zahteva.
"U toj situaciji jedino sudija odlučuje, a ne tužilaštvo. Ja mislim da za Tačija i Veseljija nema razloga da traže pritvor, osim ako imaju dokaza da su navodno pokušali da utiču na svedoke ili nešto drugo što je rizično za njih", rekao je Gaši.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TAČI ĆE SIGURNO BITI SASLUŠAN! Advokat iz Prištine: Sudija će doneti odluku o njegovom PRITVORU

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jul.2020

Ukoliko optužnica bude potvrđena, pritvor nije obavezan za optužene i osumnjičene, sem u slučaju da to sudija zahteva..Specijalizovano veće u Hagu ima pravo da sasluša predsednika privremenih prištinskih institucija Hašima Tačija, ali postoji mogućnost da bude saslušan i od strane tužilaštva,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Gazeta: Tačija brani advokat Ante Gotovine

Izvor: RTS, 10.Jul.2020

Predsednika privremenih prištinskih institucija Hašima Tačija, koji u ponedeljak ima prvo saslušanje u Specijalnom tužilaštvu u Hagu, braniće hrvatski advokat Luka Mišetić koji je ranije u Hagu branio hrvatskog generala Antu Gotovinu, piše prištinska "Gazeta ekspres". ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.