Gak o preminuloj devojčici:Primljena u vrtić bez potvrde

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Okt.2020, 11:58

Gak o preminuloj devojčici:Primljena u vrtić bez potvrde

Gradski sekretar za obrazovanje i dečiju zaštitu Slavko Gak izjavio je danas da je devojčica, koja je preminula u privatnom vrtiću primljena bez potvrde pedijatra da je zdrava i da može da boravi u kolektivu.

"Bez te potvrde nijedno dete ne sme da boravi u predškolskim ustanovama", rekao je Gak za TV Prva.

Objasnio je da je postojao niz propusta u radu vrtića u kojem je devojčica boravila.

Gak je takođe naveo da je dete primljeno pre navršene prve >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << godine i da je ustanova bila u obavezi da ima posebnu ishranu i kuhinju, što nije imala, da su vaspitačice radile bez licence i mentora i da nije postojala medicinska sestra na preventivi.

"Na osnovu svih tih stvari i nepravilnosti jedini ispravan zaključak je da se privremeno zatvori ta ustanova", kazao je Gak.

Prema njegovim rečima, ta ustanova je kontrolisana 2019. godine u redovnom nadzoru.

"Tada nisu uočene nepravilnosti", naveo je Gak i dodao da su sada konstatovane velike nepravilnosti, zbog čega će poslati preporuku Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja da se vrtić privremeno zatvori.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.