Devet opština za razvoj turizma u Vojvodini

Izvor: Radio 021, 15.Okt.2015, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devet opština za razvoj turizma u Vojvodini

Na "Open days" manifestaciji u Briselu predstavljena je turistička ponuda devet opština koje učestvuju u projektu "Uspostavljanje destinacijske menadžement strukture na prostoru Dunava i Fruške gore – DMC Dunav".

Opštine koje su uključene u projekat jesu Opština Sremski Karlovci, Irig, Beočin, Bačka Palanka, Srbobran, Bečej, Žabalj, Titel i grad Novi Sad.

Događaju u Briselu, pored predstavnika opština i Regionalne razvojne agencije Bačka, prisustvovali >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << su i direktorica Turističke organizacije Srbije Gordana Plamenac, generalni sekretar Dunavskog centra za kompetenciju Boris Čamernik, pomoćnica ministra za turizam Renata Pindžo i Pokrajinski sekretar za međunarodnu saradnju Branislav Bugarski.

Cilj je da se povežu turistički potencijali iz nekoliko opština u jednu celinu.

- Želimo da iskoristimo Dunav mnogo više nego što je to danas, da razvijamo tih devet opština koje su se okupile oko ove sjajne ideje, i da stvorimo jasnu i zdravu platformu za razvoj ugostiteljstva, hotelijerstva, da pomognemo preduzetnicima u oblasti turizma, i takođe da imamo dobre projekte u budućnosti koji su vezani za Dunavsku strategiju - zaključio je Bugarski.

Veliki broj gostiju imao je priliku da se upozna sa kulinarskim umećem vojvođanskih kuvara, specifičnim proizvodima vojvođanske regije, kao i da proba poznata vojvođanska vina. Gosti su uživali u dobro poznatom bačkopetrovačkom kulenu, vojvođanskom specijalitetu – leba masti i paprike, ali i raznim pitama, projicama, štrudlama i kitnjikestu.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Brisel – Ugljanin predstavio prekograničnu turističku regiju koja će se prostirati na 6 država

Izvor: SandzakPress.net, 16.Okt.2015, 15:53

Brisel, 14.10.2015. godine – U prostorijama „Bastion Tower“ u Briselu u organizaciji „Sandžačke kuće“ predstavljena je prekogranična turistička regija čiji osnov čine 23 opštine iz šest država Zapadnog Balkana na kojoj su prisustvovali predstavnici Evropskog parlamenta, Evropske komisije,...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.