Detalji filmskog hapšenja u Beogradu: Oteli biznismena, pa tražili 100.000 evra (VIDEO)

Izvor: BKTV News, 23.Apr.2018, 09:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Detalji filmskog hapšenja u Beogradu: Oteli biznismena, pa tražili 100.000 evra (VIDEO)

I. S. (43) iz Beograda i Z.J. (48) iz Kuršumlije uhapšeni su juče u filmskoj policijskoj akciji zbog sumnje da su oteli trgovca nekretninama iz Prištine Š.P. (50).

Sumnja se da su 17. aprila na području Raške oteli oštećenog, odveli ga u kuću na području Aranđelovca, a potom tražili otkup. Policija ih je uhapsila u Beogradu prilikom primopredaje novca.

Njih dvojica su za slobudu trgovca iz >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Prištine, od njegovog poslovnog partnera tražili 100.000 evra, saznaje "Blic".

U pretresu vikendice I. S. pronađeni su pištolj, lovački karabin i 16 komada municije, pa će protiv njega biti podneta i krivična prijava zbog nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija.

Po nalogu nadležnog tužilaštva, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu.

Prema nezvaničnim saznanjima, iza otmice Š.P. ne kriju se nacionalni motivi, već pohlepa.

Naime, kako za sada pokazuje policijska istraga, otmičarima je imućni biznismen iz Prištine zapao za oko zbog čestih putovanja u Rašku. Š.P. se bavi kupoprodajom zemljišta na Kosovu i na jugu centralne Srbije i to kao posrednik. Prema podacima koji se mogu naći na internetu, njegova kompanija dobro je poznata u ovim krugovima. Kriminalci su skovali plan za otmicu, a prvi korak je bio da ga kontaktiraju i predstave se kao zainteresovani prodavci zemljišta. Kada je stigao na dogovoreni sastanak, I.S. i Z.J. oteli su ga i zatočili u jednom objektu u Aranđelovcu.

U skrovištu su iz Š.P. izvukli informacije o poslovnim kontaktima, tražeći od koga najlakše mogu da dobiju novac za otkup. Konačno, kontaktirali su njegovog poslovnog partnera iz Beograda, i od njega zatražili 100.000 evra uz pretnje da će, u protivnom, nauditi Albancu.

Beogradska veza Š.P. pristala je na sve uslove i zakazala sastanak u jednom poznatom restoranu na Bulevaru kralja Alesandra u Beogradu, u srcu Zvezdare. Paralelno, Beograđanin je kontaktirao policiju i obavestio inspektore šta se dešava. Oni su osmislili plan i savetovali ga da skupi novac kako bi do kraja održao privid da će otmičari proći nekažnjeno. Na sastanku u pomenutom restoranu, partner Š.P. pojavio se sa 20.000 evra u kešu, a inspektori UKP su otmičare uhapsili prilikom primopredaje novca.

I.S. odranije je poznat srpskoj policiji. Iako mu je ovo prva otmica koju je sproveo, on je ranije višestruko osuđivan za takozvana imovinska krivična dela, poput krađe, teške krađe i razbojništva. Dosije njegovog partnera u zločinu Z.J. je, s druge strane, prazan. Za ovo konkretno krivično delo preti im zatvorska kazna do 10 godina robije.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.