Beko: Nadležni organi nisu dovoljno hrabri

Izvor: RTS, 26.Apr.2016, 11:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beko: Nadležni organi nisu dovoljno hrabri

Biznismen Milan Beko rekao je u Višem sudu u Beogradu da nadležni organi, zbog nedostatka hrabrosti, nisu do kraja istražili pokušaj njegovog ubistva i da su zbog toga "određene nepoželjne istine ostale zaštićene".
"Javnosti je dat scenario preko tabloida koji odgovara naručiocu ubistva i izvršiocima", istakao je Beko svedočeći u svojstvu oštećenog u nastavku suđenja Maji Adrovac optuženoj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da je pomogla N.N. osobi u pokušaju njegovog ubistva u novembru 2014. godine.

Beko smatra da je u pitanju nedostatak hrabrosti nadležnih institucija da se zakuca na sve adrese.
Požalio se sudu da se nakon tog događaja njegova porodica i on više ne kreću slobodno i nigde ne idu bez ozbiljnog obezbeđenja.
Prethodno je Beko detaljno opisao napad na njega napominjući da mu je nakon dva upucavanja u stomak ubica prišao i "overio ga metkom u leđa", ali da je zahvaljujući prisebnosti i svesti da plaćene ubice overavaju žrtve izveo manevar koji mu je spasio život.
"Znao sam da plaćene ubice imaju običaj da overavaju žrtve, pa sam se ležeći na zemlji u trenutku kada mi je prilazio zarotirao na bok. On je to i uradio, ispalio je metak koji je zbog moje rotacije prošao kroz leđa i pored lopatice", naveo je Beko.
Advokati Maje Adrovac nisu imali pitanja za Beka, jer je nije spomenuo u svom iskazu. Na pitanje suda da li će istaći odštetni zahtev Bekov advokat Zdenko Tomanović rekao je da će se o tome izjasniti do kraja suđenja.
Beko na saslušanju u tužilaštvu Maju Adrovac nije prepoznao kao napadača, a danas je na početku svedočenja rekao da u celosti ostaje pri iskazu koji je dao u tužilaštvu.
Adrovac je negirala umešanost u to delo, kao i bilo kakva saznanja o događaju.
U Švajcerskoj je uhapšen Majin suprug Ivan Adrovac.
Adrovac se požalila sudu da je nakon hapšenja policija neprekidno ispitavala za muža i brata, kao i da su je pitali koliko je spremna da bude u zatvoru za drugog i odvojena od dece, nad kojom joj je oduzeto starateljstvo.
Inače, Adrovac je u pritvoru devet meseci, od 17. jula 2015. godine. Više javno tužilaštvo je tereti za krivično delo teško ubistvo u pokušaju izvršeno pomaganjem.
U vezu sa tim pokušajem ubistva dovedena je preko svog DNK-a koji je nađen na čaurama metaka ispaljenih na Beka, a ona tvrdi da ne zna kako se njen DNK-a našao tu.
Optužnicom se Maji Adrovac na teret stavlja da je "neutvrđenog dana tokom 2014. godine, sa umišljajem pomogla N.N. osobi u izvršenju krivičnog dela".
Ona je, navodi se u optužnici, "nepoznatom izvršiocu stavila na raspolaganje municiju koja se koristi za pištolje marke 'sig sauer' model P-210 i 'zbrojovka 75', i tako omogućila da je koristi što je i učinio kada je sa umišljajem pokušao da ubije Milana Beka".
Pokušaj ubistva Beka dogodio se 14. novembra 2014. godine u popodnevnim časovima ispred njegove kuće u Beogradu, kad je na njega ispaljeno više hitaca.
Tada su mediji preneli da su na mestu pokušaja ubistva Beka pronađene četiri čaure metka PPU 9 mm "luger", kao i da je to municija domaće proizvodnje koju koriste "sig sauer" i "zbrojovka" i da se proizvodi u fabrici "Prvi partizan" iz Užica.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ukinut pritvor Maji Adrovac, Beko svedočio pred sudom

Izvor: N1 televizija, 26.Apr.2016

Viši sud u Beogradu ukinuo je pritvor Maji Adrovac optuženoj da je pomogla nepoznatoj osobi u pokušaju ubistva Milana Beka u novembru 2014. i odredio joj kućni pritvor uz nanogicu. Pre te odluke, na glavnom pretresu svedočio je i sam Beko...Biznismen je rekao da nadležni organi, zbog nedostatka...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.