Izvor: RTS, 26.Apr.2023, 14:09

Додик: Породица Ђоковић часна, изложена подметањима, медијском непрофесионализму

Председник Републике Српске Милорад Додик саопштио је, поводом видео-снимка разговора пред снимање емисије "Око" РТС-а у којем говори о Новаку Ђоковићу и његовој породици, да ће наставити да поштује и уважава успех непоновљивог Ђоковића и да, као и до сада, поштује >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << и цени његову породицу, а да је доживео разочарење у РТС.
"Породица Ђоковић је часна, али изложена разним непријатностима и подметањима од оног дела Србије која не може да им опрости успех", рекао је Додик коментаришући видео-снимак објављен на друштвеним мрежама у којем је забележен његов разговор с водитељем емисије "Око" Гориславом Папићем пред његово синоћно гостовање у тој емисији.
"Из дела који се појавио на друштвеним мрежама, а који је био део кратког разговора са водитељем Папићем пред сами почетак снимања емисије, јасно се види да говорим о појединим члановима тима који нису били на висини задатка, ни у припреми ни у току турнира (Српска опен)", навео је Додик.
Додик је казао да је "у емисији 'Око" РТС-а изнео свој став о свим задатим питањима, отворено, јасно, прецизно као увек" и да његов "однос према водитељу емисије Папићу остаје пун поштовања и уважавања". "Делујући из заседе, РТС, из њима знаних разлога, одлучила се у овом случају, на овако непрофесионалан начин, деловати у форми сачекуше и тиме пољуљати моје иначе високо поверење у ту националну медијску кућу", саопштио је председник РС.
"Као искрени поштовалац Новака Ђоковића као тенисера и човека, желим сву срећу њему и његовој породици. Срђану и Ђорђу успех у свему. Напомињем да ће у мени увек имати пријатеља и поштоваоца и да тај мој однос према њима неће моћи да угрози никаква подметања и медијски непрофесионализам. РТС је изгубила некога који је, нажалост, мислио да има наде за професионализам у медијима", изјавио је Додик.
"Жао ми је што сам овим поводом доживио разочарење у РТС", додао је Додик.
Он је рекао да ће наставити да поштује и уважава успех "непоновљивог Новака Ђоковића те да као и до сада" поштује и цени његову породицу. "Завршићемо све договоре око турнира 'Српска опен'. Драго ми је што сам упознао менаџерске и руководеће способности Ђорђа Ђоковића и остајем на великој захвалности да се турнир ове године одржи у Бањалуци", саопштио је Додик.
"Извињавам се, ако је шпекултивни приказ на мрежама повредио чланове породице Ђоковић. Мене јесте. Хвала РТС-у за моју непроспавану ноћ. Не могу да верујем да су то урадили на овако гнусан начин", истакао је председник РС.
Он је навео да као искрени поштовалац Новака Ђоковића као тенисера и као човека, жели сву срећу њему и његовој породици.
"Срђану и Ђорђу успех у свему. Напомињем да ће у мени увек имати пријатеља и поштоваоца, и да тај мој однос према њима неће моћи да угрози никаква подметања и медијски непрофесионализам". "РТС је изгубила некога који је нажалост мислио да има наде за професионализам у медијима", саопштио је Додик.
У видео снимку објављеном на интернету, у којем разговара с Папићем пред снимање емисије "Око", Додик је, између осталог, рекао да су "Ђоковићи тешки".
"Знаш, људи то доживљавају на емоције, али кад уђеш у посао, аууу... Циганија поприлична, могу ти рећи, они сарадници њихови", рекао је Додик у разговору с новинаром Гориславом Папићем пред почетак емисије.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.