TRAMP UZVRATIO OBAMI: Hilari je ta koja koja nije podesna za funkciju

Izvor: Telegraf.rs, 02.Avg.2016, 20:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRAMP UZVRATIO OBAMI: Hilari je ta koja koja nije podesna za funkciju

Predsednički kandidat Republikanske partije za Belu kuću Donald Tramp uzvratio je na kritike predsednika SAD Baraka Obame da je nepodesan za obavljanje predsedničke funkcije, kazavši da je politika koju je vodila njegova rivalka iz Demokratske partije štetila nacionalnim interesima i američkim radnicima.

- Hilari Klinton se dokazala kao nepodesna za službu na bilo kojoj vladinoj funkciji - naveo je Tramp >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << u izjavi objavljenoj ubrzo nakon Obaminih napada, preneo je Rojters.

Obama je danas pozvao republikance da se distanciraju od Trampa, koji je, kako je ocenio, "žalosno nepripremljen" i "nepodesan" da bude predsednik.

- Ovo nije situacija u kojoj imate povremene gafove. Ovo je situacija kada se oni svakodnevno i nedeljno distanciraju od njegovih izjava - rekao je Obama, aludirajući na visoke predstavnike Republikanske stranke uključujući predsednika Predstavničkog doma Pola Rajana i senatora Džona Mekejna.

Po aktuelnom predsedniku postoji tačka kada mora da se kaže - ovo nije neko koga mogu da podržim sa predsednika SAD, čak i ako se prestavlja kao član moje stranke, prenosi AFP.

- Mislim da je republikanski kandidat nepodesan za predsednika, on to stalno dokazuje. Ideja da može da napadne porodicu vojnika palog u Iraku, koja je podnela veliku žrtvu za ovu zemlju, činjenica da se čini da nema osnovno znanje o ključnim pitanima u Evropi, na Bliskom istoku i u Aziji znaci da je žalosno nepripremljen za taj posao - zaključio je Obama.

(Telegraf.rs / Tanjug)


Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Tramp odgovorio Obami: Hilari je ta koja koja nije podesna za funkciju

Izvor: Blic, 02.Avg.2016

Predsednički kandidat Republikanske partije za Belu kuću Donald Tramp uzvratio je na kritike predsednika SAD Baraka Obame da je nepodesan za obavljanje predsedničke funkcije, kazavši da je politika koju je vodila njegova rivalka iz Demokratske partije štetila nacionalnim interesima i američkim...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.