Lažne optužbe neuspešnog američkog predsedničkog kandidata

Izvor: RTS, 03.Jun.2017, 22:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Lažne optužbe neuspešnog američkog predsedničkog kandidata"

Nekadašnja američka državna sekretarka Hilari Klinton još ne može da izađe iz šoka zbog poraza na predsedničkim izborima u SAD pa ponovo napada Srbiju na osnovu lažnih i pogrešnih optužbi, izjavio je šef poslaničke grupe SPS-a Đorđe Milićević. 
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Reagujući na izjavu Hilari Klinton, koja je predsednika SAD Donalda Trampa uporedila sa nekadašnjim predsednikom Srbije Slobodanom Miloševićem, za koga je rekla da je bio "zli diktator", Milićević kaže da je Milošević bio predsednik Srbije i da se kroz napad na njega zapravo meri učešće Srbije i njena krivica ili ne.

Istakao je da nigde nije utvrđeno da je Srbija bila deo udruženog zločinačkog poduhvata. 
"Smatramo da je presudom Haškog tribunala, koji pretpostavljamo da gospođa Klinton uvažava i poštuje, u slučaju Radovana Karadžića, vrlo jasno utvrđeno i potvrđeno da nema krivice Miloševića i Srbije i na taj način su srušene sve laži koje se danas nažalost pokušavaju aktuelizovati o genocidu i ratnim zločinima i koje su nažalost osnov za kažnjavanje Srba i srpskog naroda", rekao je Milićević za Tanjug
On kaže da se nameće pitanje zbog čega "neuspešni predsednički kandidat, gospođa Klinton", nakon jasno utvrđenih činjenica Haškog tribunala, nikada nije bila spremna da govori o opravdanosti zapadne politike prema Srbiji, uključujući i bombardovanje. 
Kako je naveo, dvostruki standardi i interes porodice Klinton su prepoznatljivi kao i njihova potreba da one sa kojima se ne slažu politički, na najgrublji način napadaju i vređaju nazivajući ih diktatorima, pa čak i kroz "milosrdnu" upotrebu vojne sile. 
"Srbija je danas uverena da je došlo novo vreme u kojem će preovladati uvažavanje i ravnopravnost, snaga argumenata, ne snaga sile, a svi oni koji žive u prošlosti neka to prihvate ili ostanu u prošlosti", zaključio je Milićević. 
Nekadašnja američka državna sekretarka i neuspešna kandidatkinja Demokratske partije za predsednicu SAD Hilari Klinton uporedila je šefa Bele kuće Donalda Trampa sa Slobodanom Miloševićem, za kojeg je rekla da je bio čovek koji je podsticao etničko čišćenje tokom rata u BiH.
Ona je u obraćanju publici na njujorškom "Book Expo 2017", održanom protekle nedelje, izjavila je da Tramp ima tu crtu da "zapali suseda protiv suseda", baš kao što je to po njenom mišljenju radio Slobodan Milošević, za kojeg je rekla da je bio "zli diktator", prenosi N1.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.