Klintonova zadovoljna posetom Beogradu

Izvor: RTS, 01.Nov.2012, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klintonova zadovoljna posetom Beogradu

Američka državna sekretarka Hilari Klinton otišla je iz Beograda veoma zadovoljna, jer je videla da postoji volja zvaničnika Srbije da razgovaraju sa ljudima u Prištini, kaže ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi.

Ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi rekao je da je američka državna sekretarka Hilari Klinton otišla iz Beograda veoma zadovoljna jer je, kako je istakao, videla da postoji volja zvaničnika >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Srbije da razgovaraju sa ljudima u Prištini.

"Kada sam je ispraćao na aerodrom ona je rekla da smatra da su predsednik i premijer pokazali spremnost da se angažuju", dodao je Kirbi.

"Mi u potpunosti shvatamo da postoje problemi kao i da vaša Vlada i vaš Ustav kažu da neće biti priznata nezavisnost Kosova ali postoji mnogo toga što se može postići bez priznavanja nezavisnost", istakao je ambasador.

Prema njegovim rečima, sekretarka Klinton je to razumela, ali je bila zadovoljna što da postoji volja da se razgovara sa ljudima u Prištini.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.