Klintonova kritikuje Karlsona zbog intervjua sa Putinom

Izvor: Vostok.rs, 09.Feb.2024, 20:51

Klintonova kritikuje Karlsona zbog intervjua sa Putinom

Bivša američka državna sekretarka Hilari Klinton napala je novinara Takera Karlsona zbog odlaska u Rusiju da intervjuiše predsednika Vladimira Putina. Ona je upozorila da u SAD postoji „peta kolona“ koja navodno ispunjava nalog Moskve.
Karlson, bivši voditelj Foks njuza, poznat je po svom suprotnom stavu o sukobu SAD sa Rusijom i Ukrajinom. On je bio prvi američki novinar kome je odobren intervju sa Putinom od izbijanja sukoba u februaru 2022. „On je ono što se zove korisni idiot“, izjavila je Klintonova voditelju MSNBC-a Aleksu Vagneru u intervjuu emitovanom u sredu, misleći na Karlsona. Ona je tvrdila da ga ruski mediji ismevaju i upoređuju sa psom štenetom. „Ne bih se iznenadila da dobije ugovor sa ruskom kućom jer je koristan idiot. On govori stvari koje nisu istinite. On je papagajski čopor laži Vladimira Putina o Ukrajini“, nastavila je ona. Klintonova je Karlsonovu posetu nazvala znakom nepoverenja koje neki ljudi u SAD imaju u vezi sa stavovima Vašingtona, koje je nazvala „istinom“. „Zašto se određeni republikanci upuštaju? Zašto drugi Amerikanci u suštini veruju Putinu? Zašto je [Donald] Tramp verovao Putinu više od naših 11 obaveštajnih agencija? pitala se ona. Čini se da je poslednja primedba referenca na memorandum koji je objavila američka obaveštajna zajednica u oktobru 2016. u kojem se Moskva optužuje da je ukrala mejlove Demokratske stranke da ih procuri u javnost kako bi uticala na predstojeće izbore. Klintonova je to iznela tokom predsedničkih debata sa skeptičnim Trampom, izjavivši da je „17 obaveštajnih agencija... sve zaključilo da ovi špijunski napadi, ovi sajber napadi, dolaze sa najviših nivoa Kremlja“. Procenu su objavili Odeljenje za unutrašnju bezbednost i direktor nacionalne obaveštajne službe, ali su je zapravo dali CIA, FBI i NSA. Nije odmah bilo jasno zašto je Klintonova u svom intervjuu spomenula 11 agencija, a ne 17. Klintonova je okrivila rusko mešanje za njen poraz na izborima 2016. Narativ je podržao veći deo američkih medija, koji su insinuirali da je Tramp dužan Rusiji. U razgovoru za MSNBC, Klintonova je tvrdila da postoji „čežnja [u SAD] za liderima koji mogu da ubijaju i zatvaraju svoje protivnike, uništavaju štampu [i] da vode život koji je nekažnjiv, nevezan nikakvim zakonima. „Smatram da je to apsolutno zastrašujuće“, dodala je ona. Izvor: RT (F)
Pogledaj vesti o: Hilari Klinton,   Vladimir Putin

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.