Klinton: Nismo došle da postavljamo uslove

Izvor: NaDlanu.com, 31.Okt.2012, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klinton: Nismo došle da postavljamo uslove

Američka državna sekretarka Hilari Klinton podržala je danas u Beogradu proces evropske integracije Srbije i dijalog Beograda i Prištine, ističući da to ne znači da Srbija treba da prizna nezavisnost Kosova.

"Nismo došle ovde da postavaljmo uslove, da sprovodimo kontrolu", rekla je Klintonova, ali je ukazala da je "budućnost Srbije na samoj Srbiji"."Podržavamo >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << članstvo Srbije u EU, čvrsto podržavamo dijalog između Srbije i Kosova", rekla je Hilari Klinton posle razgovora s predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i premijerom Ivicom Dačićem u kojem je učestvovala i visoka predstavnica EU Ketrin Ešton."Želimo da vidimo Srbiju i sve zemlje regiona da ostvare svoje aspiracije prema integraciji u evropske i evroatlantske integracije.""SAD apeluju na sve strane da primene postignute dogovore i primene konkretne mere za normalizaciju odnosa, ali, podvlačim, ovaj dijalog ne traži od Srbije da prizna nezavisnost Kosova", dodala je američka državna sekretarka.Ona je pozdravila podizanje političkog nivoa razgovora Beograda i Prištine kao priliku za nastavak dijaloga o ključnim pitanjima.BEOGRAD, 30. oktobra 2012. (Beta)
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NaDlanu.com...






Povezane vesti

Saharski front protiv Al Kaide

Izvor: Politika, 31.Okt.2012

Vašington nastoji da pridobije Alžir za vojnu akciju protiv islamista u Maliju ..Američka državna sekretarka Hilari Klinton u ponedeljak u Alžiru nije uspela da obezbedi podršku predsednika Abdelaziza Buteflike za najavljenu međunarodnu vojnu akciju protiv islamista na severu Malija...„Veoma...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.