Hilari predstavila knjigu o porazu od Trampa, evo šta su joj poručili iz Bele kuće

Izvor: Vesti-online.com, 13.Sep.2017, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hilari predstavila knjigu o porazu od Trampa, evo šta su joj poručili iz Bele kuće

Hilari Klinton predstavila je u Njujorku svoju novu knjigu "Šta se dogodilo" o američkim izborima 2016. na kojima je izgubila od Donalda Trampa, a za te memoare portparolka Bele kuće Sara Sanders imala je samo jednu reč - "tužno".

Klinton je u utorak prepunoj knjižari "Barns i Nobl" na Menhetnu potpisala nekoliko stotina primeraka knjige čitaocima od kojih su neki čekali više od pet sati da uđu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u knjižaru.

Demokratska kandidatkinja u knjizi ponovo proživljava svoj zapanjujući poraz od strane Donalda Trampa, priznaje lične greške i brani strategiju demokrata, prenosi "Glas Amerike".

Ona je vrlo oštra u kritikama Trampa a iznosi i neke od faktora za koje veruje da su doprineli njenom porazu - od mešanja ruskih hakera, optužbi koje je na njen račun izneo bivši šef FBI-a Džejms Komi, do teške bitke sa Bernijem Sandersom na primarnim izborima...

Priznaje i da je bila nepromišljena zbog korišćenja privatnog imejl servera a kao grešku zbog koje "najviše žali" izdvaja komentar o tome kako će radnici u rudnicima uglja ostati bez posla.

Sara Sanders je potom izjavila da nije sigurna da li će Tramp pročitati knjigu Hilari Klinton, dodavši da je američki predsednik "jako dobro upućen u to šta se dogodilo".

- Mislim da je to prilično jasno i celoj Americi - kazala je Sanders, preneo je portal "Politiko".

Sanders je knjigu Hilari Klinton nazvala "poslednjim poglavljem" javnog života bivše američke državne sekretarke.

- Mislim da je žalosno da, pošto je Hilari Klinton vodila jednu od najnegativnijih kampanja u istoriji i izgubila, sada poslednje poglavlje njenog javnog života bude definisano prodajom knjige sa lažnim i nemarnim napadima.
Pogledaj vesti o: Hilari Klinton,   Nju Jork

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.