Izvor: Blic, 24.Sep.2016, 08:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čeka da se smiri situacija: Hilari Klinton odložila planirani put u Šarlot

Demokratska kandidatkinja za predsednika SAD Hilari Klinton odložila je put u Šarlot u Severnoj Karolini koji je bio planiran za nedelju, a ta odluka je doneta kako se ne bi isrcpljivali resursi u gradu u kojem je ove nedelje došlo do višednevnih nasilnih protesta nakon što je policija ubila jednog Afroamerikanca.

"Nakon razgovora sa liderima zajednice u Šarlotu, odlučili smo da odložimo put planiran za nedelju kako ne bismo ugrozili gradske resurse", saopštio je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u petak tim koji vodi predizbornu kampanju Hilari Klinton, dodavši da će ona posetiti taj grad u sledeću nedelju, javlja danas Rojters.

Ubistvo 43-godišnjeg Afroamerikanca Kita Lamonta Skota izazvalo je trodnevne proteste i sukobe demonstranata i policije u Šarlotu, u kojima je ubijen jedan demonstrant.

U Šarlotu je u noći između četvrtka i petka uveden policijski čas, od ponoći do šest sati ujutru.

Demonstranti protestima nastoje da izvrše pritisak na policiju da objavi video snimak koji bi možda mogao da pomogne rasvetljavanje ubistva Afroamerikanca.

Protesti u Šarlotu usledili su samo nekoliko sati nakon što su u gradu Talsa u saveznoj državi Oklahoma izbile demonstracije jer je policija pucala na nenaoružanog muškaraca, takođe afroameričkog porekla.
Pogledaj vesti o: Hilari Klinton

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.