Zwift je predstavio „Zwift Play“ kontrolere i omogućio upravljanje tokom vožnje

Izvor: Tech-Lifestyle.com, 04.Avg.2023, 18:01

Zwift je predstavio „Zwift Play“ kontrolere i omogućio upravljanje tokom vožnje

Zwift Play je par kontrolera napravljenih po uzoru na gejming hardver koji se obmotavaju oko zakrivljenih ručki na kormanu bicikla. Naslonite šake na ručke, možda za nijansu bliže sebi nego kada zapravo koristite kočnice, i dobijate novi način za korišćenje platforme Zwift tokom vožnje.
Što se tiče fizičke forme, kontroleri su identični i imaju po četiri dugmeta plus papučicu. Dugmići stoje na malim policama sa unutrašnje strane ručke – sa leve strane nalaze se zbijeni gumeni dugmići sa strelicama dok se sa desne strane nalaze dugmići obeleženi slovima. Papučice su smeštene ispred zakrivljenja ručke kormana, iza ručice kočnice i pomeraju se levo ili desno. Gumeni držač drži kontrolere na mestu.

Papučicama se skreće tako što ih povlačite u smeru u kom želite da idete a kočite tako što ih pritisnete. Interakcija sa korisničkim interfejsom obavlja se preko strelica za navigaciju dok dugmići na desnom kontroleru služe za biranje opcija ili povratak na prethodni meni. Kontroleri imaju direktne dugmiće za funkcije „ride on“, „power up“, biranje rute i vršenje izmena tokom treninga. Tu je i novi akcioni meni sa raznim opcijama kojima možete lako pristupiti.

Upravljanje je po difoltu omogućeno u potpunosti, a kao deo te promene, Zwift je jasno stavio do znanja da je to pravac u kom će se igrica razvijati u budućnosti, ali to ne znači da neće biti još novina i promena. U početku će svaka trka imati opciju za promenu pretpostavljenih podešavanja i povratak na vožnju bez upravljanja, samo upravljanje ili mešovito iskustvo. Budućnost je otvorena u zavisnosti od toga kako se stvari budu razvijale.

Uređaj za upravljanje ne predstavlja definitivnu prednost za vozače. Iako postoji potencijal za postizanje boljeg vremena usled odabira boljih linija kretanja i korišćenja zavetrine, on takođe nosi i veću odgovornost. Bez uključenog skretanja, probijanje kroz masu zavisi isključivo od toga koliko jako vrtite pedale u kombinaciji sa fizikom unutar igrice, kao što je to do sada bio slučaj.
Zwift Play hardver je dostupan isključivo preko sajta Zwift.com/play.
The post Zwift je predstavio „Zwift Play“ kontrolere i omogućio upravljanje tokom vožnje appeared first on Tech X Lifestyle: Svet u kom životni stil kreira tehnologiju!.

Nastavak na Tech-Lifestyle.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Tech-Lifestyle.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Tech-Lifestyle.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.