Izvor: Tech-Lifestyle.com, 19.Maj.2017, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaštita od sunca povezana sa telefonom!

Na osnovu 30 godina stručnog znanja na području zaštite kože od UV zraka, La Roche-Posay se bori protiv raka kože i podstiče odgovorno ponašanje na suncu. Cilj brenda je da osigura najveću moguću zaštitu širokog spektra protiv UVA i UVB zraka, u najboljem obliku i formuli proizvoda linije Anthelios. Nakon lansiranja internet platforme Skinchecker i kampanje za podsticanje ljudi širom sveta da proveravaju svoje mladeže, ove godine je La Roche-Posay učinio korak napred i predstavio prvi fleksibilni senzor za kožu, takozvanu „moju UV nalepnicu“.
UV nalepnica je fleksibilna i može da se nalepi neposredno na bilo koje područje na koži. Površina nalepnice otprilike iznosi jedan kvadratni centimetar, dok je njegova debljina 50 mikrometara, što je srazmerno polovini prosečne debljine dlake. Flaster sadrži fotosenzitivne boje, koje se prilagođavaju osnovnom tenu kože i menjaju boju kada su izloženi UV zracima, pri čemu označavaju različite nivoe izloženosti suncu.
Korisnici koji budu koristili flaster MY UV Patch prvo će morati da naprave sliku flastera i prebace je u mobilnu aplikaciju La Roche-Posay MY UV Patch koja, tokom višednevne upotrebe, analizira fotosenzitivne kvadratiće različitih boja i određuje količinu UV zraka kojima je korisnik izložen. Time podstiče odgovorno ponašanje na suncu. Prilikom upotrebe flastera i aplikacije, svakako je preporučena i odgovarajuća zaštita od sunca, stoga se MY UV Patch prodaje sa odabranim proizvodima Anthelios za odrasle i decu.

Nastavak na Tech-Lifestyle.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Tech-Lifestyle.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Tech-Lifestyle.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.