Izvor: Tech-Lifestyle.com, 07.Okt.2017, 16:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZEISS VR naočare – ZEISS VR ONE Connect

Za razliku od prethodnih mobilnih VR rešenja, hardver pametnog telefona nije više odgovoran za obradu VR sadržaja. Umesto toga, podaci se prenose sa računara direktno na vaš mobilni telefon. Veza sa Steam platformom znači da se velik broj postojećih VR igara može igrati na mobilnom telefonu.
Pored vrhunskog kvaliteta, pogodnosti ZEISS VR ONE Connect su neuporedivo jeftine i lake za korišćenje. Kako bi ih koristili potreban vam je noviji pametni telefon sa dijagonalom ekrana između 4.7 i 5.5 inča. Senzori pametnog telefona prate pokrete glave korisnika.
Ključna funkcija ZEISS VR ONE Connect su dva bežična 3DoF kontrolera. DoF je skraćenica za „stepeni slobode“. To znači da senzori beleže pokrete u sve tri ose: naginjanje napred, pomeranje levo i desno i rotiranje vašeg zgloba. Kontroleri su kompaktni i lagani. Zahvaljujući njihovom ergonomskom obliku i površini protiv klizanja, nikad vam neće ispasti iz ruke, čak i nakon više sati igranja.

1 od 9



































Nastavak na Tech-Lifestyle.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Tech-Lifestyle.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Tech-Lifestyle.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.