Wi-Fi 6E je obavezna stavka u vašem sledećem telefonu

Izvor: Tech-Lifestyle.com, 18.Apr.2023, 18:14

Wi-Fi 6E je obavezna stavka u vašem sledećem telefonu

Ljudi uzimaju Wi-Fi zdravo za gotovo, ali ne bi trebali, jer najnoviji bežični standard isporučuje više od gigabita po sekundi ako ste u istoj prostoriji kao i ruter. Na primer, možete postići brzinu od 1,788 Gb/s na razdaljini od 5 metara od rutera ako imate Wi-Fi 6E. Za takvu brzinu je ranije bilo potrebno povezati uređaje eternet kablom.
Za ljude koji odlažu kupovinu sledećeg smartfona najbolje bi bilo da uzmu neki od najboljih telefona koji podržavaju Wi-Fi 6E standard. U poređenju sa 5G mrežom, razlika u brzini je astronomska.
Tri frekventna opsega olakšavaju upravljanje svim vašim uređajima

Sa tradicionalnim ruterom imate dva frekventna opsega koja možete da rasporedite na sve svoje uređaje: 2,4 GHz i 5 GHz. Odlična stvar kod najboljih Wi-Fi 6E rutera je to što dodaju još jedan frekventni opseg od 6 GHz koji je znatno brži i dosta manje opterećen pošto samo najnoviji smartfoni i laptopovi podržavaju Wi-Fi 6E.
Ako pređete na smartfon koji ima Wi-Fi 6E i imate ruter koji podržava ovaj novi bežični standard, možete obezbediti da se vaš smartfon ne bori sa najboljim striming uređajima, video konzolama i svim drugim povezanim uređajima u vašem domu za frekventni opseg. Štaviše, Wi-Fi 6E čini upravljanje uređajima koje već posedujete još lakšim.
 
Na primer, možete da imate sigurnosne kamere, pametne sijalice i senzore koji su prikačeni na opseg od 2,4 GHz vašeg rutera, zatim televizori, video konzole i striming uređaje koji su prikačeni na opseg od 5 GHz a smartfon i laptop bi bili nakačeni na opseg od 6 GHz. Tako su svi uređaji raspoređeni na različite frekventne opsege pa uređaji koji zahtevaju najveći protok – smartfon i laptop – nemaju usporen internet.
Ne uzimajte Wi-Fi zdravo za gotovo

Mobilni internet se znatno poboljšao tokom godina od kako su se pojavile 4G i 5G mreže ali on i dalje ne može da se približi brzinama preuzimanja i otpremanja koje nudi Wi-Fi. Da ne pominjemo da je pretplata sa neograničenim kućnim internetom dosta jeftinija od mobilnih paketa sa neograničenim internetom.
Čak i sa najbržim telefonom, vaše iskustvo korišćenja će i dalje biti sporije ako koristite stariji Wi-Fi ruter ili ako vaš uređaj ne podržava poslednji bežični standard. Iako biste možda radije dali pare na veći monitor ili više memorije, na kraju krajeva – bolji Wi-Fi pravi ogromnu razliku u svakodnevnom korisničkom iskustvu.
The post Wi-Fi 6E je obavezna stavka u vašem sledećem telefonu appeared first on Tech X Lifestyle: Svet tehnologija za lakši život.

Nastavak na Tech-Lifestyle.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Tech-Lifestyle.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Tech-Lifestyle.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.