WhatsApp dodaje fotografije koje nestaju pošto ih pogledate

Izvor: B92, 04.Avg.2021, 10:14

WhatsApp dodaje fotografije koje nestaju pošto ih pogledate

Nova funkcija, nazvana "view once", omogućava korisnicima da šalju fotografije i video zapise u ćaskanjima koja se mogu pogledati samo jednom pre nego što nestanu.

Funkcija slična Snapchatu slična je nestajućim fotografijama na Instagramu i Messengeru. Prilikom snimanja slike u WhatsApp-u, korisnici mogu izabrati ikonu tajmera da bi postavili fotografiju na "pogledaj jednom" (eng. view once). Za razliku od običnih foto ili video poruka, view once fotografije ne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mogu se preuzeti na vaš uređaj.

Facebook prodaje ovu mogućnost kao jednu od "private moments" mogućnosti ili za slanje potencijalno osetljivih informacija poput lozinki za Wi-Fi. Kao i uvek, ljudi bi trebalo da budu oprezni koliko su takve poruke "privatne". Kompanija napominje da primalac i dalje može napraviti snimak ekrana ili snimiti ekran dok otvara "view once" fotografiju i, za razliku od Snapchata, WhatsApp neće dozvoliti pošiljaocu da zna kada je snimljen snimak ekrana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

WhatsApp dobija novu opciju za slanje ''jednokratnih'' fotografija i video snimaka

Izvor: Informacija.rs, 04.Avg.2021

Facebook je najavio uvođenje nove funkcije u WhatsApp, za koju kaže da će korisnicima dati “veću kontrolu nad njihovom privatnošću”. Funkcija nazvana „View Once” („Prikaži jednom“) briše fotografiju ili video snimak iz ćaskanja nakon što ih primalac otvori. Mark Zakerberg je...

Nastavak na Informacija.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.