WhatsApp dodaje fotografije koje nestaju pošto ih pogledate

Nova funkcija, nazvana "view once", omogućava korisnicima da šalju fotografije i video zapise u ćaskanjima koja se mogu pogledati samo jednom pre nego što nestanu.

Tehnopolis

Izvor: B92, Engadget

Sreda, 04.08.2021.

10:11

WhatsApp dodaje fotografije koje nestaju pošto ih pogledate
Foto: Sulastri Sulastri / Shutterstock.com

Funkcija slična Snapchatu slična je nestajućim fotografijama na Instagramu i Messengeru. Prilikom snimanja slike u WhatsApp-u, korisnici mogu izabrati ikonu tajmera da bi postavili fotografiju na "pogledaj jednom" (eng. view once). Za razliku od običnih foto ili video poruka, view once fotografije ne mogu se preuzeti na vaš uređaj.

Facebook prodaje ovu mogućnost kao jednu od "private moments" mogućnosti ili za slanje potencijalno osetljivih informacija poput lozinki za Wi-Fi. Kao i uvek, ljudi bi trebalo da budu oprezni koliko su takve poruke "privatne". Kompanija napominje da primalac i dalje može napraviti snimak ekrana ili snimiti ekran dok otvara "view once" fotografiju i, za razliku od Snapchata, WhatsApp neće dozvoliti pošiljaocu da zna kada je snimljen snimak ekrana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: