Izvor: B92, 21.Jun.2020, 10:22

Video-igra uzburkala javnost: Igrači se međusobno optužuju za "homofobiju"

Nastavak video-igre The Last of Us napokon je krenuo u prodaju u celom svetu, a kritičari su gotovo jednoglasni u tome da se radi o jednoj od najboljih igara za PlayStation 4.

Međutim, mnogi su već u nedeljama pre izlaska bili sigurni da će ocene na raznim internet-stranicama biti spuštane iz razloga koji nemaju veze sa samom video-igrom. Ispostavilo se da su bili u pravu.

Samo nekoliko sati nakon izlaska igre, ocena korisnika na stranici Metacritic pala je na 3,4. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Sa druge strane, ocena kritičara "lansirala" je The Last of Us II na sam vrh liste najbolje ocenjenih igara.

Ostaje nejasno odakle tako slaba ocena jednih, a dobra ocena drugih. Oni okjima se video-igra dopala navode kako igrači u tako kratkom vremenskom roku nisu mogli da odigraju celu video-igru, jer je za to potrebno nešto više od 25 sati.

Negativne ocene počele su da pristižu čak i pre nego što se sama video-igra pojavila u prodaji, na osnovu procurelih informacija, prenosi portal Index.

Iz komentara koji se nalaze na sajtu Metacritic, čini se kao da mnogi svoje mišljenje temelje na uverenju kako se radi o još jednom pokušaju "nametanja LGBTIQ+ agende".

Za one koji ne znaju o čemu se radi: Problemi su počeli nakon što je na internet procureo deo scenarija i nekoliko video-snimaka iz kojih se može zaključiti da video-igra sadrži neke scene u kojima se prikazuje romantična veza između dve osobe istog pola, odnosno glavne junakinje i njene partnerke.

Oni kojima se video-igra sviđa, veoma su oštri na društvenim mrežama, pa se koriste čak i reči poput "homofoba" za one koji su je loše ocenili. Moraćemo da sačekamo neko vreme da bismo videli šta je istina.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.